S-a descoperit un nou tratament pentru tuberculoza rezistentă

Cercetătorii germani şi italieni au anunţat, duminică, descoperirea unui nou tratament capabil să vindece formele de tuberculoză rezistente la medicamentele actuale.

409 afișări
Imaginea articolului S-a descoperit un nou tratament pentru tuberculoza rezistentă

S-a descoperit un nou tratament pentru tuberculoza rezistentă

Rădăcinile de tuberculoză care au dezvoltat o rezistenţă la antibioticele existente şi reprezintă 6% din totalul cazurilor diagnosticate anual în lume afectează în special statele din fostul bloc sovietic, Japonia, Coreea şi Africa de Sud, potrivit concluziilor Societăţii Europene de Pneumologie (ERS), reunită, la Berlin, pentru congresul său anual.

Cercetătorii germani, coordonaţi de Christoph Lange (Research Center Borstel), şi italieni, conduşi de Giovanni Battista Migliore (Fundaţia Salvatore Maugeri), au prezentat, în cadrul congresului, rezultatele unor studii care sugerează că utilizarea linezolidului, un antibiotic de sinteză, permite eradicarea formelor de tuberculoză rezistente la alte tratamente.

Dintr-un total de 89 de pacienţi germani şi italieni suferinzi de forme rezistente sau foarte rezistente de tuberculoză, tratamentul cu linezolidă a condus, în 75% dintre cazuri, "la dispariţia bacililor tuberculoşi, premiţând sterilizarea culturilor", informează ERS.

În cazul a 28 din 67 de pacienţi pentru care cercetătorii dispun de rezultate finale ale tratamentului, 31 - adică 8 din 10 - au fost consideraţi vindecaţi.

Cercetătorii au recunoscut că tratamentul a antrenat numeroase efecte secundare la mulţi dintre pacienţi, inclusiv anemii severe, însă "acestea sunt reversibile", tratamentul neantrenând moartea vreunui pacient.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici