Săpăturile de la metroul din Salonic au scos la iveală morminte antice

Arheologii eleni au scos la iveală 1.414 morminte antice în timpul săpăturilor pentru cele patru staţii ale viitoarei reţele de metrou din Salonic (nordul Greciei), a informat Ministerul grec al Culturii, într-un comunicat.

256 afișări
Imaginea articolului Săpăturile de la metroul din Salonic au scos la iveală morminte antice

Săpăturile de la metroul din Salonic au scos la iveală morminte antice

Pestev 1.000 dintre morminte au fost descoperite pe un şantier aflat la sud de biblioteca Universităţii din Salonic, a anunţat Ministerul.

Mormintele, a căror vechime se întinde pe durata a circa opt secole, din epoca elenistică până în cea a căderii Imperiului Roman, sunt construite din lemn, piatră şi marmură şi prezintă o paletă largă de stiluri arhitecturale.

În circa 300 dintre aceste vestigii, arheologii au descoperit ofrande bogate incluzând vase din pământ şi sticlă, monede de bronz şi aur, în special romane şi persiene, bijuterii din bronz şi aur şi diverse alte obiecte metalice sau din os.

În iunie, ministerul a anunţat descoperirea a patru coroane din aur, reprezentând ramuri de măslin răsucite, într-un mormânt din perioada elenistică, care fuseseră găsite tot pe şantierul pentru una dintre staţiile de metrou.

Arheologii au scos la lumină şi bucăţi din ziduri antice, conducte de apă, precum şi un fragment de mozaic.

Ca şi la Atena, în urmă cu 15 ani, săpăturile pentru metroul din Salonic le-a deschis arheologilor un câmp vast de cercetare într-un oraş care a fost, timp de secole, principalul centru urban din nordul Greciei, după fondarea sa în secolul IV înainte de Hristos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici