Schimbările climatice vor ucide în cele din urmă oameni

Schimbările climatice vor ucide în cele din urmă oameni, făcând ca bolile infecţioase să se răspândească tot mai mult, avertizează Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei.

557 afișări
Imaginea articolului Schimbările climatice vor ucide în cele din urmă oameni

Schimbările climatice vor ucide în cele din urmă oameni

În acest an, Fondul a asistat la "ecaladarea impactului" schimbărilor climatice asupra sănătăţii, a declarat directorul executiv Peter Sand, citat de AFP.

În timp ce creşterea cazurilor de malarie era cauzată anterior de frecvenţa furtunilor tropicale, "odată cu inundaţiile din Pakistan, aceasta a căpătat o nouă dimensiune", a spus el.

"Mecanismul prin care schimbările climatice vor ucide în cele din urmă oameni este impactul pe care îl are asupra bolilor infecţioase", a spus Sands, menţionând că părţi ale Africii care nu erau afectate de malarie sunt acum în pericol pe măsură ce temperaturile cresc şi permit ţânţarilor să prospere, în special la altitudini mai mari.

Populaţia nu va fi imunizată, astfel încât există riscul unei rate de mortalitate mai mari. "Acest lucru este destul de alarmant", a declarat Peter Sands.

Alte ameninţări privesc răspândirea tuberculozei în rândul numărului tot mai mare de persoane strămutate în întreaga lume. "Tuberculoza este o boală care se dezvoltă atunci când oameni foarte stresaţi sunt concentraţi într-un spaţiu mic, cu hrană şi adăpost inadecvate", a explicat el: "Cu cât vedem mai multe deplasări ale oamenilor din cauza schimbărilor climatice, cu atât mai mult cred că acest lucru se va traduce în condiţii care vor face ca această boală să fie cel puţin mai probabilă."

Peter Sands a spus, de asemenea, că insecuritatea alimentară ar face oamenii mai vulnerabili la boli.

"2022 a fost un an brutal", a insistat Peter Sands, "în cele mai sărace comunităţi din lume, HIV, tuberculoza şi malaria ucid mult mai mulţi oameni decât Covid-19".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici