Secvenţierea codului genetic ar putea accelera diagnosticarea tumorii cerebrale

Cercetarea ADN-ului ar putea duce la accelerarea diagnosticării cancerului cerebral şi astfel s-ar prelungi speranţa de viaţă, potrivit unui studiu realizat la un spital din Cambridge, citat de BBC.

868 afișări
Imaginea articolului Secvenţierea codului genetic ar putea accelera diagnosticarea tumorii cerebrale

Secvenţierea codului genetic ar putea accelera diagnosticarea tumorii cerebrale

Peste 200 de pacienţi cu tumori cerebrale de la Spitalul Addenbrooke's din Cambridge vor avea secvenţiat întregul cod genetic al cancerului lor.

Programul de precizie Minderoo pentru tumori cerebrale are ca scop accelerarea diagnosticării şi ajutarea personalizării tratamentului pentru pacienţii cu glioblastom, o formă de cancer cerebral agresiv.

Se speră că, în cele din urmă, ar putea duce la noi tratamente ţintite care să prelungească supravieţuirea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici