Şoferii fumători, predispuşi la accidente şi boli pulmonare

8 din 10 şoferi bucureşteni sunt predispuşi la bolile pulmonare, cauzate de fumat. În medie, şoferii bucureşteni au plămânii cu 13 ani mai bătrâni decât vârsta lor reală. Iată concluziile unui studiu efectuat de Societatea Naţională de Pneumologie împreună cu Brigada Rutieră a Capitalei.

46 afișări
Imaginea articolului Şoferii fumători, predispuşi la accidente şi boli pulmonare

Şoferii fumători, predispuşi la accidente şi boli pulmonare (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

În cadrul acţiunii "Stop! Plămânii la control", şoferilor bucureşteni le-a fost verificată sănătatea plămânilor şi au fost avertizaţi despre pericolele la care se expun fumând la volan. O echipă de asistenţi medicali a verificat respiraţia şoferilor opriţi în trafic, cu ajutorul spirometrelor, aparate care măsoară cat aer poate inspira şi expira o persoană într-un anumit interval de timp.

În plus, şoferii au fost avertizaţi în privinţa pericolelor presupuse de fumatul la volan şi au fost sfătuiţi să elimine orice factor care favorizează neatenţia în timpul condusului.

Citeşte mai multe despre pericolele la care se expun şoferii fumători pe www.csid.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici