Soia poate ajuta persoanele care au suferit accidente cerebrale

Substanţe care se regăsesc în special în soia - isoflavonele -, cunoscute şi sub numele de fitoestrogeni, pot îmbunătăţi circulaţia arterială în cazul pacienţilor care au suferit accidente cerebrale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Hong Kong.

453 afișări
Imaginea articolului Soia poate ajuta persoanele care au suferit accidente cerebrale

Soia poate ajuta persoanele care au suferit accidente cerebrale

Studiul a fost publicat online în European Heart Journal şi este prima investigaţie cu privire la efectele suplimentelor de isoflavone asupra arterei brahiale, care este principala arteră din braţ.

Cercetătorii au descoperit că după 12 săptămâni de administrare a suplimentului pe bază de isoflavone, într-o doză de 80 de miligrame pe zi, poate fi constatată o îmbunătăţire a circulaţiei la nivelul acestei artere, care este foarte importantă în cazul pacienţilor care au suferit un accident ischemic.

"Aceste descoperiri pot avea implicaţii importante pentru utilizarea isoflavonelor ca tratament preventiv în cazul pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare, completând tratamentul convenţional", au spus cercetătorii.

În testare au fost implicaţi 50 de pacienţi cărora li s-a administrat suplimentul şi 52 cărora li s-a administrat un placebo.

Cercetătorii au folosit ultrasunetele pentru a măsura circulaţia sanguină la nivelul arterei brahiale şi au observat că, deşi 18% dintre pacienţi aveau iniţial circulaţia grav afectată la nivelul principalei artere a braţului, după 12 săptămâni cei care au luat suplimentul au suferit o ameliorare a circulaţiei.

"Studiul nostru demonstrează că dietele bogate în isoflavone pot reduce riscurile accidentelor cardiovasculare în cazul pacienţilor care au suferit un atac ischemic", a declarat Tse Hung-Fat, profesor de cardiologie în cadrul Universităţii din Hong Kong.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici