Sportul este recomandat pentru persoanele cu artită şi osteoartrită. Ghid cu exerciţii fizice indicate

  • Exerciţiile fizice sunt bune pentru persoanele cu artrită cu articulaţii de uzură şi ar trebui să fie un "tratament de bază", conform noului proiect de orientări pentru Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS).
  • La început, poate fi dureros, dar poate apoi să atenueze durerea şi să ajute persoanele cu osteoartrită să rămână suple, sănătoase şi subţiri, spune Institutul Naţional pentru Sănătate şi Excelenţă în Îngrijire (NICE).
1944 afișări
Imaginea articolului Sportul este recomandat pentru persoanele cu artită şi osteoartrită. Ghid cu exerciţii fizice indicate

Sportul este recomandat pentru persoanele cu artită şi osteoartrită. Ghid cu exerciţii fizice indicate

Osteoartrita este foarte frecventă, aproximativ 7,4 milioane de persoane din Anglia, cu vârsta de peste 45 de ani, o au. Aceasta poate apărea atunci când articulaţiile se deteriorează din cauza vârstei şi a rănilor. Excesul de greutate este un alt factor de risc.
 
Unii oameni au simptome uşoare. Pentru alţii, durerea, rigiditatea şi umflarea pot fi severe. Acest lucru poate face dificilă practicarea exerciţiilor fizice, dar, conform noilor orientări NICE, activitatea fizică ar trebui să fie principalul tratament, nu analgezicele.
 
Organizaţia caritabilă Arthritis Action a declarat că speră ca aceste orientări să îi liniştească pe cei care suferă de osteoartrită şi să le asigure că exerciţiile fizice reprezintă o intervenţie bună, potrivit BBC.
 
Purtătorul de cuvânt, Dr. Wendy Holden, a declarat: „Mulţi cred, în mod greşit, că exerciţiile fizice pot dăuna articulaţiilor, aşa că acest ghid este foarte important şi sperăm că va da putere pacienţilor şi le va oferi mai multă încredere pentru a face schimbări sănătoase în stilul de viaţă, care vor contribui cu adevărat la îmbunătăţirea durerii şi a calităţii vieţii lor”.

Efectele exerciţiilor fizice pentru articulaţii

Exerciţiile fizice dezvoltă muşchii şi pot ajuta oamenii să menţină o greutate sănătoasă, ceea ce este important pentru gestionarea osteoartritei.
 
Dacă există durere, luaţi în considerare utilizarea unei creme sau a unui gel antiinflamator sau administrarea unui ibuprofen sau a unui tip similar de medicament antiinflamator nesteroidian (AINS), dar nu un opioid puternic, se arată în sfaturile primite.
 
Organizaţiile de caritate pentru combaterea artritei sunt îngrijorate de faptul că prea mulţi pacienţi iau analgezice în loc să primească tipul de ajutor potrivit, fie că este vorba de terapie prin exerciţii fizice sau de o înlocuire la timp a şoldului sau a genunchiului.
 
O serie de operaţii întârziate în timpul pandemiei înseamnă că mulţi dintre cei care au nevoie de o intervenţie chirurgicală încă aşteaptă.
 
NICE spune că o înlocuire a articulaţiilor poate fi opţiunea potrivită pentru unii şi că spitalele nu ar trebui să refuze persoanele care ar putea beneficia, dar care sunt supraponderale. Obezitatea nu este un impediment pentru o intervenţie chirurgicală, dar pierderea în greutate prin urmarea unei diete sănătoase şi prin exerciţii fizice va reduce presiunea asupra articulaţiilor.
 
Tracey Loftis, de la organizaţia caritabilă Versus Arthritis, a declarat: „Propriile noastre cercetări privind sprijinul acordat persoanelor cu osteoartrită au arătat că mult prea multe dintre acestea nu au o revizuire regulată a afecţiunilor lor de către profesioniştii din domeniul sănătăţii şi chiar mai puţine au avut posibilitatea de a avea acces la sprijin pentru activitate fizică. Lipsa alternativelor înseamnă că, în multe cazuri, oamenii sunt blocaţi pe analgezice care nu îi ajută să trăiască o viaţă fără durere”.

Ghid cu exerciţii fizice indicate

Medicul sau fizioterapeutul ar putea să vă recoande cel mai bun tip de exerciţii pentru afecţiunea pe care o aveţi, dar în general, sunt câteva reguli importante de care trebuie să ţineţi cont. Tipuri de exerciţii recomandate:
  • Activităţile cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, mersul pe bicicletă şi exerciţiile în apă sunt bune,
  • Exerciţiile de întărire care lucrează grupuri musculare majore - cum ar fi ridicarea picioarelor dacă aveţi un genunchi bolnav - pot ajuta la menţinerea şi îmbunătăţirea forţei musculare pentru a susţine şi proteja articulaţia afectată,
  • Exerciţiile de flexibilitate care includ întinderi uşoare şi echilibristică pot fi utile pentru mobilitate,
  • Exerciţiile aerobice care vă cresc ritmul cardiac sunt bune atât pentru inimă şi plămâni, cât şi pentru menţinerea în formă,
  • Nu uitaţi să vă încălziţi înainte de o sesiune şi să vă răcoriţi după aceea.
Dr. Paul Chrisp, de la NICE, a declarat: „Consolidarea musculară şi exerciţiile aerobice pot avea un impact nu doar asupra gestionării afecţiunii, ci şi asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii. nceperea acestei călătorii poate fi incomodă pentru unii oameni la început, iar aceştia ar trebui să fie susţinuţi şi să li se ofere suficiente informaţii pentru a-i ajuta să îşi gestioneze afecţiunea pe o perioadă lungă de timp. Am luat decizia de a nu recomanda unele analgezice, cum ar fi paracetamolul şi unele opioide pentru osteoartrită. Acest lucru se datorează faptului că noile dovezi au arătat că nu au existat beneficii sau au fost puţine sau deloc. În cazul opioidelor puternice, au existat dovezi că acestea pot provoca daune pe termen lung, inclusiv o posibilă dependenţă”.
 
Orientările nu acoperă alte tipuri de artrită, cum ar fi artrita reumatoidă.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici