Statele Unite au identificat primele cazuri de malarie pe teritoriul lor după două decenii

Cinci cazuri de malarie au fost confirmate în Florida şi Texas, fiind pentru prima dată în ultimii 20 de ani când această boală potenţial fatală, transmisă de ţânţari, a fost contactată la nivel local în Statele Unite, a anunţat luni Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

199 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au identificat primele cazuri de malarie pe teritoriul lor după două decenii

Statele Unite au identificat primele cazuri de malarie pe teritoriul lor după două decenii

Cele patru cazuri din Florida, împreună cu unul din Texas, au fost diagnosticate pe o perioadă de două luni, a precizat agenţia.
 
Statul Florida a declarat că primul caz a fost diagnosticat pe 26 mai în comitatul Sarasota, în timp ce oficialii din Texas au declarat pe 23 iunie că un rezident din Texas care lucra în aer liber în comitatul Cameron a fost diagnosticat cu această boală.
 
CDC a declarat într-o alertă publicată luni că malaria este considerată o urgenţă medicală şi că orice persoană cu simptome ar trebui să fie ”evaluată de urgenţă".
 
Cu toate acestea, CDC a precizat că riscul de malarie rămâne scăzut în Statele Unite şi că majoritatea cazurilor au loc atunci când oamenii călătoresc în afara ţării. Aproximativ 95% dintre infecţiile cu malarie se produc în Africa, a precizat agenţia de sănătate.
 
Malaria este cauzată de cinci specii de paraziţi transportate de anumite femele de ţânţari. Simptomele includ febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare şi oboseală. Pot apărea, de asemenea, greaţă, diaree şi vărsături. Malaria poate provoca leziuni care pun viaţa în pericol, inclusiv insuficienţă renală, convulsii şi comă, potrivit Reuters
 
Statul Florida a emis o alertă privind bolile transmise de ţânţari şi a recomandat locuitorilor să dreneze bălţile de apă stătătoare, să se asigure că plasmele de la ferestre nu au găuri şi să folosească insecticide care conţin DEET pentru a respinge ţânţarii. De asemenea, sunt recomandate cămăşile cu mâneci lungi şi pantalonii atunci când sunt prezenţi ţânţarii.
 
Statul Texas a emis, de asemenea, o alertă de sănătate, sfătuindu-i pe medici să obţină în mod obişnuit un istoric de călătorie pentru a determina dacă un pacient cu simptome de malarie a petrecut timp în aer liber şi a fost muşcat de ţânţari într-o zonă cu activitate malarică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici