Stephen Hawking, internat în spital la Roma după ce a participat la o conferinţă la Vatican

Celebrul fizician Stephen Hawking a fost internat în spital la Roma după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat, dar, potrivit purtătorului său de cuvânt, în acest moment nu este vorba despre niciun fel de problemă severă.

3040 afișări
Imaginea articolului Stephen Hawking, internat în spital la Roma după ce a participat la o conferinţă la Vatican

Stephen Hawking, internat în spital la Roma după ce a participat la o conferinţă la Vatican (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Profesorul Hawking, în vârstă de 74 de ani, se afla la Roma pentru a asista la o conferinţă a Academiei Pontificale de Ştiinţe şi s-a întâlnit luni cu Papa Francisc.

Joi noaptea, însă, omul de ştiinţă a fost transportat la Spitalul Gemelli din Roma, acolo unde sunt trataţi în general cei care ocupă funcţia de Papă, pentru unele verificări, reclamând că nu se simte deloc bine, notează Gândul

Acesta a petrecut două nopţi în unitatea medicală ca „măsură de precauţie”, au declarat surse din interiorul spitalului citate de The Independent, care au adăugat că „situaţia este sub control”.

O sursă de la Vatican a precizat şi că planurile de plecare ale lui Hawking şi ale echipei lui, programate pentru sâmbătă, nu au fost modificate. În ultimele săptămâni, fizicianul şi cosmologul Hawking a fost destul de vocal referitor la cele mai fierbinţi subiecte dezbătute în întreaga lume. Într-un editorial publicat joi, acesta a făcut apel la omenire pentru a „lucra împreună” şi a „dărâma barierele” care ar putea fi ridicate după alegerea ca preşedinte a lui Donald Trump.

Profesorul Hawking a adăugat şi că ar fi o „greşeală teribilă” să ignorăm populismul din spatele voturilor pentru Brexit şi a victoriei neaşteptate a magnatului în SUA, iar ulterior a avertizat că „ne aflăm în cel mai periculos moment al dezvoltării umanităţii” în care „tehnologia are potenţialul de a distruge planeta”. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici