STUDIU: Alăptarea timp de cel puţin şase luni scade cu 10% riscul de deces cauzat de cancer

Femeile care îşi alăptează bebeluşii cel puţin şase luni beneficiază de o scădere cu 10% a riscului de deces cauzat de orice formă de cancer şi de o scădere cu 17% a riscului de deces cauzat de infarct.

451 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Alăptarea timp de cel puţin şase luni scade cu 10% riscul de deces cauzat de cancer

STUDIU: Alăptarea timp de cel puţin şase luni scade cu 10% riscul de deces cauzat de cancer (Imagine: Shutterstock)

Totodată, respectarea recomandărilor specialiştilor pentru a avea o viaţă sănătoasă reduce riscul de deces cu o treime, afirmă autorii aceluiaşi studiu, , informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii au monitorizat 380.000 de persoane din nouă ţări europene, timp de peste 12 ani. Ei au descoperit astfel că persoanele care respectă recomandările formulate de World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research (WCRF/AICR) beneficiază de o scădere cu 34% a riscului de a muri din cauza anumitor boli.

Aceste recomandări sunt următoarele: menţinerea unei greutăţi corporale în limite normale, practicarea de exerciţii fizice, reducerea cantităţilor de alimente şi băuturi care îngraşă, introducerea în alimentaţie a mai multor legume şi fructe, reducerea consumului de carne şi de băuturi alcoolice şi - în cazul mamelor - alăptarea bebeluşilor vreme de cel puţin şase luni.

Studiul a fost coordonat de medicul Teresa Norat de la Imperial College London.

Astfel, persoanele care au respectat recomandările formulate de WCRF/AICR au beneficiat de o reducere cu 50% a riscului de deces cauzat de maladii respiratorii, cu 44% a riscului de deces cauzat de bolile cardiovasculare şi cu 20% a riscului de deces cauzat de cancer, în comparaţie cu persoanele care nu au respectat acele recomandări.

Femeile care alăptează cel puţin şase luni beneficiază de o scădere cu 10% a riscului de deces cauzat de cancer şi cu 17% a riscului de a muri din cauza unor boli cardiovasculare.

Studiul a fost coordonat de medicul Teresa Norat de la Imperial College London şi a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici