STUDIU: Anumite produse pentru pisici pot cauza paralizie, obezitate şi diabet

Conform unui studiu desfăşurat în Australia, anumite produse pentru pisici pe care le găseşti in supermarket-uri şi în petshop-uri pot cauza paralizie, diabet, obezitate sau anemie, informează ABC.

1185 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Anumite produse pentru pisici pot cauza paralizie, obezitate şi diabet

STUDIU: Anumite produse pentru pisici pot cauza paralizie, obezitate şi diabet (Imagine Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Un studiu a arătat că anumite produse pentru pisici pe care le găseşti in supermarket-uri şi în petshop-uri pot cauza paralizie, diabet, obezitate sau anemie.

Din 20 de produse testate, 8 nu au întrunit standardele din Australia în ceea ce priveşte nutriţia animalelor de companie. Autorul studiului nu a menţionat numele brandurilor.

Un număr de produse alimentare pentru feline pot cauza “boli grave si rani” acestora, precizează un studiu al Universităţii din Sidney. Cercetarea, care a fost publicată in Revista Universităţii Veterinare din Australia, a testat 20 de produse din supermarket-uri şi petshop-uri.

8 dintre aceste produse nu sunt conforme cu standardele privind nutriţia felinelor adulte deoarece acestea au fie prea multe, fie prea puţine proteine şi grăsimi.

Aceste produse pot cauza paralizie, diabet, obezitate sau anemie.

Cu toate acestea, nici autorii studiului şi nici editorii de la Revista Universităţii Veterinare din Australia nu au dorit să dezvăluie numele brandurilor în cauză.  Chiar şi industria alimentară pentru animale cere publicarea numelor produselor.

Noi vrem să ştim mai mult. Suntem îngrijoraţi cu privire la această situaţie inedită”, a declarat Duncan Hall de la Asociatia Industriei Alimentare pentru Animale.

Un crescător de pisici a mărturisit că: “Dacă au găsit ceva în neregulă cu un produs, să fie dat publicităţii numele companiei”.

Anne Jackson, editorul Revistei Universităţii Veterinare din Australia, a declarat celor de la ABC că studiul se află în stadiul preliminar şi că nu poate fi confirmat până nu vor avea loc cercetari la scară mai largă. Aceasta a adăugat că este nepotrivit pentru autori să includă numele companiilor în situaţia dată.

Universitatea a mai precizat că cercetarea a reprezentat un studiu pilot şi a fost condusă de un student la masterat ca parte a lucrării de dizertaţie.

"Dacă au hotărât să publice cercetarea, ar trebui să fie pregătiţi să dezvăluie şi numele companiilor”, a precizat Tom Lonsdale, un medic veterinar, cunoscut drept un critic a industriei alimentare pentru animale.

În timp ce părerile sunt împărţite, posesorii de pisici şi medicii veterinari aşteaptă deznodământul acestui subiect. 


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici