Persoanele care dorm după această oră tind să se îngraşe

Potrivit unui studiu recent, cei care adorm după ora 23.00 tind să se îngraşe, deoarece nu îşi înfrânează pofta de fast food şi alcool, iar astfel, pot mânca cu aproximativ 220 de calorii mai mult pe zi, informează One.ro.

6323 afișări
Imaginea articolului Persoanele care dorm după această oră tind să se îngraşe

Persoanele care dorm după această oră tind să se îngraşe

Exerciţiile fizice combinate cu un regim alimentar sărac în calorii reprezintă elementul-cheie în lupta contra obezităţii. Totuşi, nu trebuie neglijată odihna corectă. Astfel, somnul de calitate, 8 ore pe noapte, este recomandat de specialişti, potrivit One.ro.

O mare importanţă o are şi ora la care se merge la culcare, arată un studiu recent. Persoanele care adorm după ora 23.00 au tendinţa de a consuma mâncare nesănătoasă, deoarece din cauza lipsei somnului nu îşi pot înfrâna poftele.

Lipsa somnului, o trăsătură a societăţii moderne, accentuează tendinţa de obezitate, în virtutea a două mecanisme distincte.

Pe de o parte, cercetătorii au observat recent că lipsa somnului determină creierul să genereze senzaţia de foame. În plus, ea alterează sinteza de hormoni implicaţi în regularizarea apetitului (leptină, grelină şi mai ales cortizol), limitând astfel eficienţa unui regim alimentar, scrie One.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici