STUDIU Persoanele care suferă de migrene au un somn REM mai scurt, ceea ce ar putea afecta gândirea şi memoria

  • Persoanele cu migrene ar putea avea un stadiu mai mic de somn necesar pentru stimularea gândirii şi memoriei, potrivit noilor cercetări.
  • Mişcarea rapidă a ochilor sau somnul REM este punctul important al ciclurilor de somn, caracterizat prin mai multe vise, mişcare corporală, ritm cardiac şi respiraţie mai rapide decât în ​​alte etape de somn.
  • Durerile de cap şi migrenele au fost asociate cu insomnie, somnambulism, bruxism, sindromul picioarelor neliniştite şi narcolepsie.
914 afișări
Imaginea articolului STUDIU Persoanele care suferă de migrene au un somn REM mai scurt, ceea ce ar putea afecta gândirea şi memoria

STUDIU Persoanele care suferă de migrene au un somn REM mai scurt, ceea ce ar putea afecta gândirea şi memoria

Cercetarea a fost iniţiată de experţi pentru a afla dacă migrenele provoacă o calitate slabă a somnului sau dacă somnul insuficient duce la migrene. „Am vrut să analizăm cercetările recente pentru a obţine o imagine mai clară a modului în care migrenele afectează tiparele de somn ale oamenilor şi gravitatea durerilor de cap”, a declarat unul dintre autorii studiului, Dr. Jan Hoffman, lector clinic în neurologie la King's College din Londra.

„În acest fel, clinicienii pot sprijini mai bine persoanele cu migrene şi pot oferi tratamente de somn mai eficiente”, a adăugat Hoffman, membru al Academiei Americane de Neurologie.

Constatările meta-analizei au fost publicate miercuri în revista Neurology, revista medicală a Academiei Americane de Neurologie, potrivit CNN.

Asocierile observate anterior între tulburările de somn şi migrene au fost dificil de înţeles pentru cercetători, deoarece modificările somnului pot fi un factor declanşator, tratament sau simptom al migrenelor, au scris autorii.

Deşi migrenele afectează în jur de 1 miliard de persoane şi sunt una dintre principalele cauze ale dizabilităţii la nivel mondial, potrivit unui studiu din 2018, nu au existat multe cercetări concludente cu privire la părerea pacienţilor cu migrenă despre calitatea somnului.

Noua meta-analiză a inclus peste 10.000 de adulţi şi copii care au participat la studii anterioare. Adulţii cu migrene au obţinut rezultate mai slabe decât participanţii sănătoşi la Pittsburgh Sleep Quality Index, un chestionar care întreabă despre calitatea somnului, cât durează până adoarme, durata şi eficienţa somnului, tulburările de somn, utilizarea medicamentelor pentru somn şi disfuncţia de zi.

Această constatare a fost mai frecventă în rândul adulţilor cu migrene cronice, mai degrabă decât episodice. Mulţi dintre participanţi au fost supuşi polisomnografiei peste noapte, un studiu al somnului care înregistrează anumite funcţii ale corpului pe măsură ce participanţii dorm şi este utilizat pentru diagnosticarea tulburărilor de somn. Aceste teste au arătat că adulţii şi copiii cu migrene au avut un procent mai mic de somn REM decât grupurile de control. Copiii cu migrene au adormit mai greu, au avut mai puţin timp total de somn şi mai mult timp de veghe.

Acest studiu a fost un studiu de asociere. Nu a fost un studiu cauzal, care va avea întotdeauna limitări", a spus dr. Raj Dasgupta, profesor asistent de medicină clinică la Keck School of Medicine de la Universitatea din California de Sud, care nu a fost implicat în studiu. „Ar fi frumos să ştim detalii în ceea ce priveşte celelalte tulburări ale somnului, cum ar fi apneea obstructivă în somn şi alte lucruri”.

Durerile de cap şi migrenele au fost asociate cu insomnie, somnambulism, bruxism, sindromul picioarelor neliniştite şi narcolepsie, a adăugat Dasgupta, dintre care unele ar putea implica un factor genetic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici