Studiu: Polul Sud a cunoscut o încălzire rapidă în ultimele decenii

  • Polul Sud s-a încălzit mai rapid în ultimele trei decenii
  • Oamenii de ştiinţă consideră că încălzirea este cauzată de topirea accelerată a gheţarilor
  • Studiul a fost publicat luni în revista britanică „Nature Climate Change”
719 afișări
Imaginea articolului Studiu: Polul Sud a cunoscut o încălzire rapidă în ultimele decenii

Sursa foto: profimedia

Oamenii de ştiinţă au publicat luni studiul revizuit în revista britanică „Nature Climate Change”. Conform concluziilor cercetătorilor, încălzirea Polului Sud are la bază cauze naturale, dar s-a intensificat din cauza schimbărilor climatice produse de om.

Studiul avertizează că cei doi factori cumulaţi au contribuit la una dintre cele mai puternice tendinţe de încălzire de pe Pământ. Accelerarea topirii gheţarilor va conduce la creşterea nivelului global al mărilor şi oceanelor, iar acest lucru nu rămâne decât o chestiune de timp până când procesul va fi complet finalizat.

Studiul a constatat că Polul Sud s-a încălzit cu aproximativ 1,1 grade Fahrenheit pe deceniu în ultimii 30 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici