STUDIU: Un implant ocular minuscul ar putea elimina nevoia de a purta ochelari pentru lectură

Un implant ocular minuscul, care ar putea conduce la eliminarea pentru totdeauna a nevoii de a purta ochelari pentru lectură, a fost creat de cercetătorii americani.

558 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Un implant ocular minuscul ar putea elimina nevoia de a purta ochelari pentru lectură

STUDIU: Un implant ocular minuscul ar putea elimina nevoia de a purta ochelari pentru lectură (Imagine: Shutterstock)

Intervenţia chirurgicală constă în plasarea implantului, cunoscut sub denumirea "Raindrop" ("Picătură de ploaie"), în spatele corneei, cu scopul de a remedia problemele de vedere asociate cu procesul de îmbătrânire, informează dailymail.co.uk.

Această procedură nedureroasă ar putea fi utilizată contra prezbitismului, o afecţiune a vârstei a treia, care diminuează capacitatea ochiului de a se concentra pe obiectele situate în apropiere.

Afecţiunea este comună în rândul persoanelor de peste 40 de ani şi reprezintă principalul motiv pentru care oamenii sunt nevoiţi să poarte ochelari pentru lectură.

Tehnica a fost creată în Statele Unite, dar a început să fie utilizată recent şi în Marea Britanie, la Space Healthcare Center din staţiunea balneară Royal Leamington Spa din comitatul Warwickshire.

Ea ar putea înlocui operaţia cu laser care, până în prezent, era considerată singurul tratament cu efecte de durată.

Operaţia durează doar 10 minute, spre deosebire de intervenţia cu laser, care durează aproximativ o oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici