STUDIU: Un test care utilizează căldura, creat pentru depistarea cancerului cervical

Un nou test, care utilizează căldura în timpul examinării probelor sangvine, a fost creat de cercetătorii americani pentru a depista cancerul cervicalk.

140 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Un test care utilizează căldura, creat pentru depistarea cancerului cervical

STUDIU: Un test care utilizează căldura, creat pentru depistarea cancerului cervical (Imagine: Shutterstock)

Denumit "termogramă plasmatică", noul test examinează proteinele din sânge, inclusiv pe acelea care sunt produse de tumori, informează bbc.co.uk.

Studiul cercetătorilor americani, publicat în revista Plos One, a arătat că noul test poate să detecteze cancerul cervical şi felul în care această boala avansează.

În prezent, testele folosite pentru depistarea cancerului cervical constau în analizarea în laborator a celulelor anormale prelevate, alături de detectarea virusurilor cu risc ridicat de declanşare a bolii.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Louisville din Statele Unite foloseşte termograma plasmatică pentru a analiza probe sangvine.

Eşantioanele sangvine reacţionează în mod diferit la căldură, în funcţie de tipurile de proteine existente în sânge. Acestea apar în termograma - ce seamănă cu o amprentă digitală - conţinutului proteic.

Noua metodă a fost testată pe 67 de femei diagnosticate în stadii diferite de cancer cervical, pentru că medicii doreau să vadă dacă puteau să descopere o serie de diferenţe între acele paciente şi persoanele sănătoase.

Autorii studiului spun că testul lor, care este mult mai puţin invaziv, va putea fi utilizat în viitor şi pentru a determina cancerele care trebuie să fie tratate şi pe cele care trebuie să fie doar monitorizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici