Sute de căprioare din America de Nord au fost testate pozitiv pentru COVID

Sute de căprioare din America de Nord au fost testate pozitiv pentru COVID. Nu e clar dacă virusul ar putea declanşa o epidemie de la căprioare la om, dar cercetătorii sunt îngrijoraţi că animalele ar putea deveni un „rezervor viral”.

549 afișări
Imaginea articolului Sute de căprioare din America de Nord au fost testate pozitiv pentru COVID

Sute de căprioare din America de Nord au fost testate pozitiv pentru COVID

Cercetătorii au fost îngrijoraţi de infecţiile din fauna sălbatică încă de la începutul pandemiei, dar variantele găsite la căprioare le reflectă de obicei pe cele ale oamenilor din apropiere, potrivit „Nature”.

Unele studii sugerează că SARS-CoV-2 în mediul natural ar putea explora deja noi căi de evoluţie prin mutaţii care modifică virusul.

Nu este clar deocamdată dacă virusul ar putea declanşa o epidemie de la căprioare la om, dar cercetătorii sunt îngrijoraţi că animalele ar putea deveni un „rezervor viral” şi un potenţial teren de reproducere pentru noi variante. Unii cercetători cred că varianta foarte infecţioasă Omicron a infectat animalele înainte de a apărea la oameni.

Până în prezent, căprioarele infectate nu se prezintă foarte rău, dar ele ar putea răspândi infecţia la animale. „Odată ce ajunge în animalele sălbatice", spune Marietjie Venter, medic virusolog la Universitatea din Pretoria, Africa de Sud, „nu există practic nicio modalitate de a o controla în acest moment".

Oamenii de ştiinţă doresc să înţeleagă cum ajunge virusul la căprioare, ce se întâmplă când se răspândeşte printre ele şi ce risc ar putea reprezenta aceste infecţii pentru alte animale sălbatice şi pentru oameni.

Aproape 30 de milioane de căprioare trăiesc în Statele Unite - una la fiecare 10 persoane - şi câteva milioane în Canada.

Mai multe echipe au adunat fonduri pentru a cerceta căprioarele, spune Samira Mubareka, virusolog la Sunnybrook Research Institute din Toronto, Canada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici