Taberele de slăbit chiar te ajută să slăbeşti?

Ideea de a îmbina armonios relaxarea cu slăbitul e pusă în aplicare de mai multe centre spa din lume. Uneori, clientele acestora participă chiar la "taberele de slăbit", incluse în ofertă, în cadrul cărora sunt asistate non-stop de specialişti, scrie Fox News. După tratamente costisitoare, clientele scapă de kilogramele în plus, dar odată ieşite din program, ele se confruntă cu o problemă majoră: menţinerea greutăţii.

777 afișări
Imaginea articolului Taberele de slăbit chiar te ajută să slăbeşti?

Taberele de slăbit chiar te ajută să slăbeşti? (Imagine: Mediafax Foto)

Juli Ackerman (45 de ani) din Newport, California cântărea în urmă cu cinci ani 127 de kilograme, la o înălţime de 1,77 m. Femeia nu credea atunci că va ajunge în 2011 să îşi cumpere o rochie de mireasă transparentă, care să-i stea şi bine. Cu o greutate fluctuantă, ajunsă la aproape 130 de kilograme, ea s-a decis în 2006 să slăbească o dată pentru totdeauna. SOLUŢIA: Un centru spa din Carolina de Sud, specializat în programe de slăbit, scrie Gândul.

"Am mers acolo, fără să ştiu ce vreau" , recunoaşte intervievata pentru Fox News. Femeia adaugă că nu a apelat la un spa pentru a fi răsfăţată, ci pentru a-şi redobândi sănătatea. După două săptămâni de înot şi fitness la Hilton, ea pierduse deja 5 kilograme. Repetând de alte două ori experienţa, ea a reuşit să scape în total de peste 45 de kilograme în patru ani. Apoi, în ultimul an, după o tabără de slăbit organizată de centru, Juli a reuşit să slăbească în continuare. În prezent, ea are 75 de kilograme.

Nicole McLaren (26 de ani) din Washington, D.C., s-a retras o lună la Hilton Head Health. Scopul ei: să scape de 14 kilograme! Nu a rezistat decât două săptămâni. Odată ajunsă aici, a constatat că realitatea era diferită de ceea ce-şi imaginase. Preţul de 1.700 de euro pe săptămână nu era justificat de calitatea serviciilor oferite. "Totul era opţional, astfel că mulţi oameni stăteau şi doar vorbeau despre pierderea de greutate. Singurul lucru pe care trebuia să-l respecţi era raţia zilnică de mâncare de aproximativ 1.200 de calorii", a adăugat aceasta.

Cadrul plăcut de petrecerea timpului liber, orele de exerciţii fizice, mesele preparate de bucătari pricepuţi, tratamentele şi masajele anticelulitice au sunat promiţător atunci când le-a "accesat" pe site. Clienta nu putea decât să mănânce ceea ce i se oferea, fără a putea alege ceva diferit, era nevoită să-şi împartă camera cu alte persoane pe care nu le cunoştea, iar antrenamentele erau direcţionate în special către clienţii mai în vârstă. "Cred că am pierdut patru-cinci kilograme, dar asta numai fiindcă te înfometează", a declarat McLaren. După ce a părăsit centrul, s-a dus direct către un restaurant pentru a-şi astâmpăra foamea.

Taberele de pierdere a greutăţii nu sunt o metodă de slăbit rapidă şi uşoară, susţine Jennifer Hester, cercetător în exerciţii sportive şi educaţie fizică la Leeds Metropolitan University, în Marea Britanie. Specialista recomandă ca persoanele dornice de a scăpa de kilogramele în plus să nu mizeze pe rezultate rapide, obţinute într-un timp scurt. Din punctul ei de vedere, sănătatea trebuie să devină prioritară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici