Tehnici de îmbătrânire digitală, utilizate în căutarea copiilor dispăruţi

Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - Focus va utiliza tehnici de îmbătrânire digitală în cazul minorilor dispăruţi de mult timp, pentru a facilita munca de căutare a acestora.

311 afișări
Imaginea articolului Tehnici de îmbătrânire digitală, utilizate în căutarea copiilor dispăruţi

Tehnici de îmbătrânire digitală, utilizate în căutarea copiilor dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto)

Specialiştii Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - Focus au participat la un training în Statele Unite ale Americii privind utilizarea tehnicilor de reconstrucţie facială şi îmbătrânire facială. Cursul s-a desfăşurat la Universitatea din Florida de Sud, sub îndrumarea unor specialişti în tehnici de îmbătrânire a copiilor din cadrul National Center for Missing & Sexually Exploited Children - USA şi a unui doctor în antropologie, se arată într-un comunicat al Centrului Focus.

"Una din problemele cu care s-a confruntat Focus în mediatizarea copiilor dispăruţi este imposibilitatea de a da publicităţii o fotografie recentă a acestora pentru a putea obţine mărturii mai multe. De cele mai multe ori fotografiile pe care le primim de la părinţi fie nu sunt cele mai recente, fie sunt deteriorate, fapt ce îngreunează munca de căutare şi mediatizare a respectivilor copii. Alteori, în ciuda unei fotografii recente, apropiată datei dispariţiei, nu primim mărturii. Anii trec şi fotografia devine nerelevantă, copilul, la vârsta fragedă, modificându-şi fizionomia foarte rapid", susţin specialiştii de la Focus.

Peste 3.000 de dispariţii de copii au fost înregistrate în ultimul an, 96 la sută dintre ele fiind plecări voluntare, potrivit datelor înregistrate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prezentate, la începutul lunii mai, într-o dezbatere organizată de Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi.

Specialiştii au stabilit că 3,5 la sută din cazurile sesizate reprezintă dispariţii accidentale şi 1,5 la sută dispariţii îngrijorătoare, cauzate de agresiuni, răpiri, sechestrări sau exploatări sexuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici