Terapia celulară, o nouă şansă pentru bărbaţii cu probleme de fertilitate

Sute de mii de bărbaţi cu probleme de fertilitate şi-ar putea îndeplini visul de a deveni tată datorită unei descoperiri făcute de cercetătorii australieni, care au reuşit să pună la punct o metodă de a completa un tip de celule vitale pentru dezvoltarea spermei, informează dailymail.co.uk.

35 afișări
Imaginea articolului Terapia celulară, o nouă şansă pentru bărbaţii cu probleme de fertilitate

Terapia celulară, o nouă şansă pentru bărbaţii cu probleme de fertilitate (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Cercetătorii au reuşit să completeze numărul de celule Sertoli, vitale pentru dezvoltarea spermei. Acestea se găsesc în testicule şi furnizează spermă pe măsură ce se maturizează.

Potrivit sursei citate, numai în Marea Britanie, aproximativ 1,5 milioane de bărbaţi au probleme de fertilitate, 15% din cazuri având drept cauză scăderea numărului de celule Sertoli.

Deşi s-a crezut că numărul celulelor este stabilit la maturitate, studiul acesta sugerează că este posibil ca nivelul de celule să fie completat ulterior în viaţă.

Experimentele pe hamsteri - care folosesc aceiaşi hormoni pentru producţia de spermă ca şi oamenii - au indicat că suprimarea producţiei de hormoni sexuali dă înapoi ceasul biologic al celulelor Sertoli, permiţând divizarea şi împrospătarea celulelor.

Acestea se pot apoi maturiza prin creşterea nivelului de hormoni care stimulează foliculii (FSH), potrivit studiului publicat în New Scientist.

Studiul a fost realizat de echipa profesorului Sarah Meachem, de la Institutul de cercetări medicale Prince Henry din Victoria.

Specialiştii vor să vadă acum dacă rezultatele studiilor pe hamsteri se pot aplica şi pe bărbaţi.

Unii cercetători sunt de părere însă că este nevoie de multă precauţie, pentru că sistemul reproducător al hamsterilor ar putea fi mai flexibil decât al nostru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici