Terapia prin supă - detoxifiere, slăbire şi întărirea sistemului imunitar

Terapia pe bază de supă are numeroase beneficii pentru sănătate, contribuind la detoxifierea organismului, pierderea kilogramelor în exces şi întărirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu realizat de medicul chinez Maoshig Ni, expert în medicina alternativă, relatează health.yahoo.com.

657 afișări
Imaginea articolului Terapia prin supă - detoxifiere, slăbire şi întărirea sistemului imunitar

Terapia prin supă - detoxifiere, slăbire şi întărirea sistemului imunitar

Puterea tămăduitoare a supei - Un străvechi proverb chinezesc spune că un medic bun prescrie mai întâi o alimentaţie sănătoasă şi abia pe urmă recurge la tehnicile medicale. Supa este considerată în medicina chinezească drept primul pas pentru menţinerea unei bune stări de sănătate şi pentru prevenirea bolilor. Valoarea terapeutică a supei provine din uşurinţa cu care organismul poate să asimileze nutrimentele din ingredientele folosite la prepararea supei.

1. Pierderea kilogramelor suplimentare cu ajutorul supei
Obezitatea este în creştere în ţările dezvoltate, cauzând o sporire considerabilă a maladiilor cardiace, a atacurilor cerebrale, a cancerului şi a diabetului. Persoanele care consumă o farfurie de supă în fiecare zi pot să evite însă aceste maladii. Supele sărace în sare hrănesc organismul şi ajută la eliminarea toxinelor. Specialiştii chinezi au descoperit faptul că persoanele care consumă supă o dată pe zi pierd mai multe kilograme suplimentare, comparativ cu persoanele care beneficiază de acelaşi număr de calorii, dar care nu provin din supă. În opinia cercetătorilor, supa preparată la domiciliu, cu ajutorul legumelor proaspete, este cea mai bună, deoarece sortimentele de supă la conservă, disponibile pe rafturile marilor magazine, pot conţine sare şi diverse substanţe chimice în exces, dar şi diverse erbicide şi pesticide, care pot dăuna sistemului imunitar şi cauzează creşterea nivelului de toxine din organism.

2. Întărirea sistemului imunitar
Sistemul imunitar are nevoie de multe minerale pentru a funcţiona în mod eficient, iar dietele tradiţionale din Occident "păcătuiesc" adeseori la acest capitol. Atunci când alimentele sunt fierte la foc intens, proprietăţile lor energetice şi terapeutice se pierd, afectând valoarea nutriţională a acestora. Prin fierbere se pierde jumătate din cantitatea de vitamine din legume. Din acest motiv, nutriţionistul chinez Maoshing Ni recomandă prepararea supei la foc mic.

3. Detoxifierea organismului
Fiind în stare lichidă, supa reprezintă o soluţie eficientă pentru eliminarea toxinelor din organism. Ea are, totodată, numeroase beneficii: ajută ficatul în procesul de detoxifiere a sângelui, stimulează circulaţia sangvină, reduce inflamaţiile şi oferă organismului mineralele de care are nevoie.

4. Încălzirea organismului
Pe timpul iernii, supa reprezintă o alegere excelentă, deoarece ea asigură organismului căldura după care acesta tânjeşte în sezonul rece. Atunci când preparaţi supă, adăugaţi alimentelor acel element denumit de medicina tradiţională chinezească "energie caldă". Legumele care oferă cea mai mare cantitate de "energie caldă" sunt prazul, ceapa, napul, spanacul, varza, broccoli, cartoful, dovlecelul, usturoiul, arpagicul şi pătrunjelul. În calitate de condiment pentru supă, şofranul stimulează circulaţia, reprezentând un aliment ideal pentru sezonul rece.

5. Vindecare mai rapidă
Aşa cum mamele şi bunicile noastre par să ştie din instinct, atunci când suntem răciţi sau gripaţi, supa este cel mai bun aliment. Unul dintre motivele principale pentru această alegere este faptul că supa nu necesită o cantitate prea mare de energie pentru a fi digerată, economisind astfel energia de care organismul are nevoie pentru a lupta împotriva infecţiilor.

Potrivit nutriţioniştilor chinezi, ar fi inutil să se vorbească despre puterea tămăduitoare a supei, dacă nu sunt amintite şi calităţile tradiţionalei supe de pui cu tăiţei preparată la domiciliu. Studiile recente au relevat faptul că supa de pui cu tăiţei este eficientă împotriva răcelilor, deoarece inhibă procesul de declanşare a inflamaţiilor, eliberând congestiile şi uşurând fluxul secreţiilor nazale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici