Test sangvin ce indică sexul copilului încă din fazele incipiente ale sarcinii

Un nou test sangvin este capabil să indice cu acurateţe de 100% sexul viitorului bebeluş, încă din fazele incipiente ale sarcinii, potrivit unui studiu realizat de medicii olandezi de la Sanquin Research Amsterdam, publicat în revista Obstetrics & Gynecology.

160 afișări
Imaginea articolului Test sangvin ce indică sexul copilului încă din fazele incipiente ale sarcinii

Test sangvin ce indică sexul copilului încă din fazele incipiente ale sarcinii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În prezent, părinţii care doresc să cunoască sexul bebeluşului lor înainte de naşterea acestuia o pot face cu ajutorul unei ecografii cu ultrasunete, ce poate fi realizată începând cu al doilea trimestru al sarcinii.

Noua metodă este deosebit de importantă, deoarece, în unele cazuri, identificarea timpurie a sexului bebeluşului are la bază o motivaţie de natură medicală. Ea poate fi făcută în mod tradiţional prin metode invazive, precum amniocenteza, însă această metodă creşte riscul de avort spontan.

Noua metodă concepută de medicii olandezi are o acurateţe de 100%, reuşind să identifice sexul viitorilor bebeluşi în cazul a 201 femei însărcinate care au participat la studiu.

Acest test sangvin poate fi efectuat atunci când este obligatorie stabilirea sexului bebeluşului înainte de naştere, întrucât acesta ar putea suferi din cauza unor maladii congenitale care se transmit pe linie maternă sau paternă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici