Testul Papanicolau poate salva viaţa femeilor

Testul Papanicolau poate salva viaţa femeilor, dacă este făcut cu regularitate. Cu ajutorul acestei analize simple, problemele din zona intimă pot fi descoperite la timp şi tratate corect. Un control de rutină la ginecolog poate scăpa o femeie de un cancer de col uterin mortal.

266 afișări
Imaginea articolului Testul Papanicolau poate salva viaţa femeilor

Testul Papanicolau poate salva viaţa femeilor (Imagine: Dragoş Cristescu/Mediafax Foto)

Testul Papanicolau este foarte simplu. Se face după un control de rutină pe care orice femeie ar trebui să şi-l facă, chiar dacă nu şi-a început încă viaţa sexuală. Controlul nu este dureros, durează puţin şi se poate face în orice cabinet ginecologic. Testul Papanicolau este folosit cu scopul identificării modificărilor celulare anormale de la nivelul cervixului şi pentru screeningul cancerului de col uterin.

"Testul Papanicolau este un test foarte uşor de efectuat. Este un test care analizează celulele care se descuamează de pe mucoasă genitală. Dacă undeva apare o celulă atipică, ni se dă un semnal că ceva nu este în regulă la nivelul organelor genitale, interne şi externe, şi atunci începem să verificăm dacă undeva este o problemă. Este bine să îl facem cel puţin o dată pe an", spune medicul ginecolog Indiana Dincă.

Citeşte mai multe despre beneficiile testului Papanicolau pe www.perfecte.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici