TOPUL ţărilor cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor. Pe ce loc se află România

Turcia, Irlanda şi Marea Britanie ocupă primele trei poziţii în topul ţărilor cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor, anual, clasament în care România se află pe poziţia a 45-a.

1795 afișări
Imaginea articolului TOPUL ţărilor cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor. Pe ce loc se află România

TOPUL ţărilor cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor. Pe ce loc se află România (Imagine: Shutterstock)

Deşi China este de departe cel mai mare consumator de ceai, cu peste 725.747,792 de tone pe an, Turcia se situează pe primul loc în ceea ce priveşte cantitatea consumată pe cap de locuitor, cu 3,157 de kilograme/ persoană/ an, informează theatlantic.com.

În topul 3 urmează Irlanda, cu 2,191 de kilograme de ceai consumat anual pe cap de locuitor, şi Marea Britanie, cu 1,941 kilograme de persoană/ an.

Topul 10 este completat, în ordine, de Rusia (1,383 de kilograme/ persoană/ an), Maroc (1,216 kilograme/ persoană/ an), Noua Zeelandă (1,192 kilograme/ persoană/ an), Egipt (1,012 kilograme/ persoană/ an), Polonia (1 kilogram/ persoană/ an), Japonia (967 de grame/ persoană/ an) şi Arabia Saudită (900 de grame/ persoană/ an).

În schimb, în România, consumul de ceai este destul de mic (70 de grame/ persoană/ an), ceea ce o poziţionează pe locul 45 în topul consumatorilor de ceai din lume, care a inclus 54 de state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici