Tutunul, cauza a 2,4 milioane de cazuri de cancer în SUA

Tutunul a provocat îmbolnăvirea de cancer a 2,4 milioane de persoane, în Statele Unite, în perioada 1999 - 2004, arată un raport al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC).

24 afișări
Imaginea articolului Tutunul, cauza a 2,4 milioane de cazuri de cancer în SUA

Tutunul, cauza a 2,4 milioane de cazuri de cancer în SUA (Imagine: Mediafax Foto)

Mai mult de jumătate din totalul cazurilor de cancer înregistrate sunt de tip bronho-pulmonar, dar şi alte forme de cancer precum cel al laringelui, gurii, faringelui, esofagului, stomacului, pancreasului, rinichilor, cervical sunt cauzate tot de fumat, arată raportul.

"Datele din acest raport oferă dovezi incontestabile despre afecţiunile provocate de fumat", a spus Sherri Stewart de la Divizia de Prevenire şi Control a Cancerului din cadrul CDC, care a coordonat acest studiu.

Concluziile studiului se bazează pe analiza a 92% din cazurile de cancer înregistrate în Statele Unite.

Statul Kentucky are cel mai mare număr de cazuri de cancer pulmonar, în timp ce statele vestice, unde procentul fumătorilor este mai mic, înregistrează cel mai mic număr. Formele de cancer provocate de tutun sunt mai frecvente în rândul afro-americanilor, caucazienilor şi bărbaţilor, acestea fiind şi grupurile din care provin fumătorii înrăiţi.

"Fumatul este cea mai frecventă cauză a morţii premature şi a dezvoltării cancerului în Statele Unite, care poate fi prevenită", a spus doctorul Matthew McKenna, reprezentant al CDC.

"Fumatul cauzează mai multe decese decât consumul de alcool, accidentele de maşină, sinuciderile, SIDA, crimele şi drogurile, luate la un loc. În plus, consumul de tutun costă anual 167 de miliarde de dolari, bani investiţi în cheltuieli ", spun cei de la CDC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici