Uleiul vegetal şi nucile cresc şansele de supravieţuire pentru bolnavii de cancer la prostată

Înlocuirea grăsimilor animale cu ulei vegetal şi consumul regulat de nuci pot creşte şansele de supravieţuire pentru persoanele diagnosticate cu cancer la prostată, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii americani.

808 afișări
Imaginea articolului Uleiul vegetal şi nucile cresc şansele de supravieţuire pentru bolnavii de cancer la prostată

Uleiul vegetal şi nucile cresc şansele de supravieţuire pentru bolnavii de cancer la prostată (Imagine: Shutterstock)

Mai precis, aceste obiceiuri alimentare pot preveni răspândirea acestui cancer în organism. De altfel, această dietă este una recomandată şi în cazul pacienţilor cu maladii cardiace, informează dailymail.co.uk.

De exemplu, persoanele care consumă minimum o porţie de salată cu sos de ulei (o lingură) prezintă cu 29%, în medie, mai puţine riscuri de a deceda din cauza cancerului la prostată - o maladie potenţial letală - şi cu 13% mai puţine probabilităţi de a deceda din orice alte cauze.

La studiu, realizat de cercetătorii de la University of California din San Francisco, au participat 4.577 de bolnavi de cancer la prostată.Uleiul vegetal şi nucile recomandate bolnavilor de cancer la prostată

Autorii acestui studiu, publicat în JAMA Internal Medicine, spun: "La nivel general, rezultatele studiului sprijină ideea de a recomanda bărbaţilor cu cancer la prostată să adopte o dietă identică cu cea recomandată pacienţilor cardiaci, în care caloriile provenite din carbohidraţi sunt înlocuite cu grăsimi nesaturate şi nuci, pentru a reduce riscul de deces din orice tip de cauze".

"Consumul de grăsimi sănătoase şi nuci creşte nivelul antioxidanţilor din sânge, reduce nivelul de insulină şi inflamaţie, încetinind progresia cancerului la prostată, mai spun autorii acestui studiu.

Dintre participanţii la studiu, aproximativ 20% au murit din cauza cancerului la prostată, în cei opt ani de la debutul cercetării. Alţi 31% au murit din cauza unei maladii cardiace şi alţi 21% din cauza unui alt tip de cancer.

La debutul studiului, pacienţii erau deja diagnosticaţi cu cancer la prostată non-metastatic (boala nu era răspândită în organism).

Printre uleiurile vegetale recomandate se numără cele de măsline, rapiţă, precum şi cele provenind din nuci, seminţe, avocado. Toate aceste tipuri de ulei au avut un impact semnificativ asupra progresiei bolii, în sensul încetinirii evoluţiei şi prevenirii decesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici