- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (27.03.2017, 10:35)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Un adolescent a corectat o GREŞEALĂ uriaşă în datele NASA. ''Acest lucru se întâmpla de câteva ori pe zi''
Un adolescent britanic de 17 ani a contactat NASA pentru a atrage atenţia că există o eroare în datele înregistrate de Staţia Spaţială Internaţională (SSI), primind mulţumiri din partea agenţiei spaţiale americane.
1798 afișări

Un adolescent a corectat o greşeală uriaşă în datele NASA. ''Acest lucru se întâmpla de câteva ori pe zi'' (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Miles Soloman, un elev de la Tapton School din Sheffield, lucra la proiectul TimPix, care permite studenţilor din Regatul Unit să acceseze datele înregistrate de detectorii de radiaţii în timpul misiunii astronautului britanic Tim Peake, notează Science Alert.
Printre altele, Peake a participat la un program de cercetare care avea ca scop înţelegerea impactului radiaţiilor cosmice asupra organismului uman. Radiaţia de pe SSI a fost monitorizată cu ajutorul detectoarelor TimePix, iar datele sunt trimise pe Pământ, potrivit Descoperă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Japonia renunță la măsurile privind măștile și relaxează strategia COVID
-
Vladimir Putin va declanşa o nouă ofensivă în Ucraina, cu 300.000 de militari ruşi, în februarie sau martie. Între timp, îşi pregăteşte ţara pentru un RĂZBOI TOTAL cu NATO ce ar putea dura ani de zile, anunţă Bloomberg
-
Incendiu uriaş în Voluntari. Mesaj Ro-Alert transmis
-
AUR s-a aliat cu Republicanii / Ce este protocolul de colaborare numit Alianţa AUR
Soloman şi colegii săi au primit aceste măsurători pentru a face analize pe date reale. Când clasificau date după nivelul de energie, Soloman a observat ceva ciudat. Acesta precizează: „am observat că acolo unde nu trebuia să avem radiaţie, nu aveam nici energie, dar tabelul arăta de fapt -1. Primul lucru la care m-am gândit a fost că nu putem avea energie negativă şi am realizat că este o eroare”.
Soloman împreună cu profesorul său de fizică James O'Neil au anunţat NASA de această eroare. Cercetătorii agenţiei spaţiale au răspuns că erau conştienţi de greşeală, dar credeau că se întâmplă doar de câteva ori pe an; dar conform lui Soloman, „acest lucru se întâmpla de câteva ori pe zi”.
Fizicianul Lawrence Pinsky de la Universitatea Houston, care a fost implicat în proiectul TimPix, susţine că „problema constă în nepotrivirea unor algoritmi care transformă datele brute, astfel când realizează conversia, apar numere negative”. De asemenea, acesta adaugă şi faptul că acest eveniment nu este ruşinos, ci mai degrabă apreciat.
„Ideea că studenţii sunt implicaţi la un nivel real înseamnă că există oportunităţi pentru ei să găsească astfel lucruri”, precizează fizicianul.
Proiectul TimPix este realizat de Institute for Research in School (IRIS) pentru a atrage elevi către ştiinţă, folosind date şi proiecte din cercetarea ştiinţifică.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:10
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 338. Belgia, pachet suplimentar de 93,6 milioane de euro pentru armată/ Putin pregăteşte o nouă ofensivă în februarie sau martie - Bloomberg / Franţa trimite avioane în Ucraina / Rusia atacă masiv zone rezidenţiale / Moscova neagă exploziile din zona uzinei de la Zaporojie / Putin pregăteşte o operaţiune de amploare în februarie-martie
-
astăzi, 17:01
AUR s-a aliat cu Republicanii / Ce este protocolul de colaborare numit Alianţa AUR