Un cocteil de vitamine prelungeşte cu circa 2 ani speranţa de viaţă a bolnavilor de cancer

Un cocteil de cinci vitamine poate prelungi speranţa de viaţă a bolnavilor de cancer în fază terminală, cu doi ani sau chiar mai mult, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici şi danezi, informează dailymail.co.uk.

67 afișări
Imaginea articolului Un cocteil de vitamine prelungeşte cu circa 2 ani speranţa de viaţă a bolnavilor de cancer

Un cocteil de vitamine prelungeşte cu circa 2 ani speranţa de viaţă a bolnavilor de cancer (Imagine: Mediafax Foto)

Circa 75% dintre pacienţii participanţi la acest studiu au trăit, în medie, cu cinci luni mai mult decât intervalul prognozat de un an după diagnosticare, iar unii dintre ei erau în continuare în viaţă la trei ani după începerea tratamentului.

Medicul Bob Lister, coautorul studiului, realizat de cercetători britanici şi danezi, suţine că aceste rezultate sunt similare în privinţa creşterii speranţei de viaţă a pacienţilor cu cele obţinute cu ajutorul noilor medicamente anticancer, iar în unele cazuri sunt chiar mai bune.

Însă diferenţa principală constă în faptul că nu există efecte secundare pentru pacienţii care au luat vitamine.

Studiul a fost efectuat pe pacienţi suferind de cancer mamar, pulmonar, cerebral, de colon şi de alte tipuri de cancer, în Danemarca, în perioada 1990 - 1999, care au continuat să urmeze tratamentul tradiţional medicamentos împotriva cancerului.

În timpul acestui studiu, ce a durat nouă ani, pacienţii au fost trataţi cu coenzima Q10 - un compus asemănător vitaminelor, vital pentru sinteza energiei pe cale naturală în organism - şi cu alţi şase antioxidanţi - vitaminele A, C şi E, seleniu, acid folic şi betacaroten (care nu a fost administrat pacienţilor suferind de cancer pulmonar).

Medicii au prezis iniţial că aceşti pacienţi vor supravieţui, în medie, 12 luni, dar 76% dintre ei au supravieţuit cu, în medie, cinci luni mai mult.

Dozele de suplimente alimentare, fabricate de Pharma Nord, erau semnificativ mari, dar se încadrau în limita recomandărilor oficiale.

În plus, pacienţii au primit mici cantităţi de alte nutrimente, precum ulei de peşte şi vitamine B.

Studiul a fost publicat în Journal of International Medical Research.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici