Un dinozaur de mărimea unei găini, descoperit în Canada

Un dinozaur de mărimea unei găini, probabil cel mai mic ce a trăit în era giganţilor în America de Nord, a fost descoperit în provincia canadiană Alberta, o zonă foarte bogată în fosile de acest tip.

44 afișări
Imaginea articolului Un dinozaur de mărimea unei găini, descoperit în Canada

Un dinozaur de mărimea unei găini, descoperit în Canada

Un cercetător canadian a descoperit scheletul unui exemplar al speciei Albertonykus borealis, care a trăit în urmă cu 70 de milioane de ani şi este considerată a fi cea mai mică specie de dinozaur din America de Nord. Dinozaurul avea trăsături de pasăre: picioare subţiri, membre superioare puternice cu gheare şi cioc.

Albertonykus, un dinozaur special şi pentru faptul că se hrănea cu insecte, aparţine familiei Alvarezsauridae. Exemplare ale speciilor acestei familii au fost descoperite numai în America de Sud şi Mongolia, potrivit lui Nick Logrich, paleontolog la Universitatea din Calgary, Alberta, autorul descoperirii. Acest lucru demonstrează că dinozaurii au migrat în Asia din partea de sud a emisferei vestice.

Specia cercetată de Logrich se mai caracterizează şi prin viteza mare cu care se mişca, ceea ce o făcea pradă numai pentru alţi dinozauri mai rapizi, precum Albertosaurus şi Velociraptors. La rândul său, micul dinozaur se hrănea cu termite sau cărăbuşi şi scormonea în trunchiuri de copaci, asemenea furnicarului din zilele noastre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici