Un milion de fumători vor fi vizaţi de o nouă schemă pentru a încuraja trecerea la vaping

Un milion de fumători vor fi îndemnaţi să schimbe ţigările cu vape-uri gratuite, într-o primă schemă mondială.

1155 afișări
Imaginea articolului Un milion de fumători vor fi vizaţi de o nouă schemă pentru a încuraja trecerea la vaping

Un milion de fumători vor fi vizaţi de o nouă schemă pentru a încuraja trecerea la vaping

Seturile de pornire pentru ţigări electronice vor fi oferite unuia din cinci dintre toţi utilizatorii din Anglia în cadrul programului „swap to stop”.

Femeilor însărcinate li se va oferi până la 400 de lire sterline să renunţe. Va fi lansată şi o consultare privind introducerea unor sfaturi obligatorii privind renunţarea la fumat care să fie plasate în pachetele de ţigări.

Ministrul Sănătăţii, Neil O'Brien, care va lansa schema astăzi, a spus: „Până la doi din trei fumători vor muri din cauza fumatului. Vom colabora cu consiliile şi cu alţii pentru a oferi unui milion de fumători din Anglia un kit gratuit pentru vaping.”

O gamă de produse şi arome va fi disponibilă. Fumatul este încă principala cauză a bolilor care pot fi prevenite şi a morţii premature, fumătorii pierzând în medie un deceniu din viaţă, scrie Mirror

Guvernul a promis ca naţiunea să nu fumeze până în 2030, dar experţii avertizează că acest lucru va fi ratat fără nicio măsură.

Vape-urile sau ţigări electronice nu conţin tutun dăunător, dar conţin nicotină care dă dependenţă.
 
Deşi nu se ştie dacă vape-urile sunt lipsite de riscuri, autorităţile din domeniul sănătăţii evaluează că au doar 5% din riscul de a fuma tutun.
 
Deborah Arnott, din grupul Action on Smoking and Health, a spus: „Aceştia sunt paşi bineveniţi, dar deloc suficienţi”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici