Un nou avion hipersonic rusesc va putea lansa bombe nucleare din Cosmos

Noua generaţie de supersonice ruseşti va lansa bombe nucleare, iar aeronava ar putea zbura începând din 2020.

3042 afișări
Imaginea articolului Un nou avion hipersonic rusesc va putea lansa bombe nucleare din Cosmos

Un nou avion hipersonic rusesc va putea lansa bombe nucleare din Cosmos

Oficialităţile militare au afirmat că motorul pentru aeronavă a fost deja testat, iar un prototip al avionului va fi lansat probabil peste şase ani, conform Descoperă.

Aeronava ar putea călători oriunde în lume, în maximum două ore, şi poate lansa o bombă nucleară înainte de a se întoarce la bază.

Se preconizează că motorul va fi prezentat în cadrul congresului Army-2016 International Military Technology Forum, care va avea loc între 6 şi 11 septembrie, în Moscova.

Generalul Sergei Karakayev, comandantul Forţele de Rachete Strategice Ruse, a confirmat că modelul motorului pentru bombardier a fost construit şi testat cu succes în cadrul Academiei Militare Serpukhovo.

"Un motor pentru o aeronavă promiţătoare a fost creat la sediul Forţelor de Rachete Strategice Ruse. Operaţionalitatea acestei aeronave a fost dovedită. Ideea este ca bombardierul să se lanseze de pe un aerodrom normal. La comandă, acesta va ascensiona până în spaţiu, de unde va lovi ţinta cu o bombă nucleară", a declarat generalul Sergey Karakaev.

Un motor asemănător cu cel al unui avion şi unul similar cu cel al unei rachete vor fi combinate în cadrul motorului principal al aeronavei. În modul avion, vehiculul va fi alimentat cu kerosen, iar pentru zborurile din spaţiu va utiliza metan şi oxigen.

Reprezentanţii British Reaction Engines au declarat că aeronava va putea fi lansată până în 2020. Agenţia Spaţială Europeană a investit 11 milioane de dolari pentru dezvoltarea unui motor care ar putea face posibilă călătoria aeronavei oriunde în lume, în maximum patru ore.

Citeşte continuarea articolului în Descoperă

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici