Un urs polar a murit de gripă aviară. Virusul H5N1 se răspândeşte la nivel global şi ucide şi mamifere

Actuala epidemie de gripă aviară, care a început în 2021, se estimează că a ucis milioane de păsări sălbatice şi mii de mamifere la nivel global

1093 afișări
Imaginea articolului Un urs polar a murit de gripă aviară. Virusul H5N1 se răspândeşte la nivel global şi ucide şi mamifere

Un urs polar a fost ucis de gripa aviară, în timp ce virusul H5N1, extrem de contagios, se răspândeşte în cele mai îndepărtate zone ale planetei, relatează The Guardian.

Decesul a fost confirmat în decembrie de către Departamentul pentru Conservarea Mediului din Alaska.

"Acesta este primul caz de gripă aviară raportat la un urs polar", a declarat doctorul Bob Gerlach, medicul veterinar al statului Alaska, pentru Alaska Beacon.

Acesta a fost găsit în apropiere de Utqiagvik, una dintre cele mai nordice comunităţi din Alaska. Gerlach a spus că este probabil ca ursul să fi mâncat din cadavrele unor păsări infectate.

Urşii polari sunt incluşi pe lista roşie a speciilor pe cale de dispariţie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN) ca fiind "vulnerabili", în principal din cauza pierderii gheţii marine.

Este posibil ca mai mulţi urşi să fi murit neobservaţi, deoarece aceştia tind să trăiască în locuri îndepărtate, cu puţini oameni, a declarat Gerlach.

Se estimează că actuala epidemie a variantei foarte infecţioase a virusului H5N1 - care a început în 2021 - a ucis milioane de păsări sălbatice. La nivel mondial mii de mamifere au murit din cauza virusului, inclusiv urşi negri şi urşi bruni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici