Unul dintre primii hominizi a fost descoperit în Etiopia

Scheletul parţial al lui “Australopithecus afarensis”, descoperit în zona Woranso-Mille, în Etiopia, dateaza de acum 3,6 milioane de ani.

179 afișări
Imaginea articolului Unul dintre primii hominizi a fost descoperit în Etiopia

Unul dintre primii hominizi a fost descoperit în Etiopia (Imagine: www.descopera.ro)

Potrivit autorilor acestei descoperiri, antropologii de la un mare consorţiu de cercetare din care fac parte Cleveland Museum of Natural History, Kent State University, Case Western Reserve University, Addis Abeba University si Berkeley Geochronology Center, este vorba despre unul dintre primii hominizi, mai bătrân cu circa 400.000 ani faţă de Lucy.


Scheletul parţial, cu o claviculă şi un omoplat complete, a fost gasit după cinci ani de la dezgroparea unui fragment de os din antebraţ, survenită în 2005. Botezat "Kadanuumuu" ("om mare", în dialectul local), exemplarul se crede că avea o înălţime între 152 şi 167 cm, faţă de un metru, cea a lui Lucy.

Citeşte mai multe despre unul dintre primii hominizi pe www.descopera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici