Vinul, asociat cu un risc mai mic de apariţie a diabetului de tip II

Căutai o scuză pentru a consuma câte un pahar de vin pe zi? Se pare că vinul este asociat cu un risc mai mic de apariţie a diabetului de tip II.

258 afișări
Imaginea articolului Vinul, asociat cu un risc mai mic de apariţie a diabetului de tip II

Vinul, asociat cu un risc mai mic de apariţie a diabetului de tip II

Consumul de alcool, în special de vin, o dată la câteva zile poate ajuta la protecţia împotriva diabetului de tip II, sugerează un nou studiu publicat în revista medicală "Diabetologia".

Participanţii studiului care au consumat între trei şi patru zile pe săptămână un pahar de vin au fost cu aproximativ 30% mai puţin susceptibili de a dezvolta diabet de tip II faţă de cei care au consumat mai puţin de o dată sau doar o dată pe săptămână.

Acesta nu este primul studiu care atestă o legătură între consumul moderat de vin şi un risc redus de diabet. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că consumul de alcool creşte riscul de apariţie a diabetului zaharat.

Pentru noul studiu, cercetătorii au analizat date de la peste 70.000 de adulţi danezi sănătoşi care au fost chestionaţi în legătură cu starea lor de sănătate şi obiceiurile de consum de alcool. Ei au fost urmăriţi timp de cinci ani pentru a vedea cine a dezvoltat diabet de tip II.

Citiţi toate detaliile despre acest studiu pe CSID.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici