Vinul scade riscul apariţiei bolilor de vedere

Compusul cu puteri miraculoase se găseşte nu doar în struguri sau vin, ci şi în afine, arahide şi alte fructe, însă în cantităţi mai mici, susţin cercetătorii.

36 afișări
Imaginea articolului Vinul scade riscul apariţiei bolilor de vedere

Vinul scade riscul apariţiei bolilor de vedere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala Universitară de Medicină din Washington au descoperit că persoanele care beau vin, în cantităţi moderate, prezintă un risc scăzut de a avea probleme cu vederea, informează "The Telegraph". Potrivit acestora, resveratrolul, antioxidant conţinut de struguri, şi implicit de vin, impiedică formarea vaselor de sânge anormale la nivelul ochilor.

Compusul cu puteri miraculoase se găseşte nu doar în struguri sau vin, ci şi în afine, arahide şi alte fructe, însă în cantităţi mai mici, susţin cercetătorii americani. Potrivit acestora, descoperirea netezeşte calea către viitoare tratamente care să prevină degenerarea maculară a ochilor, ce poate duce la orbire.

Citeşte mai multe despre beneficiile vinului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici