Vitamina B12 previne apariţia unor malformaţii congenitale

Înainte de a rămâne însărcinate, femeile ar trebui să consume cantităţi suficiente de vitamina B12 şi de acid folic pentru a reduce riscul de a naşte copii cu malformaţii congenitale severe ale sistemului nervos central.

185 afișări
Imaginea articolului Vitamina B12 previne apariţia unor malformaţii congenitale

Vitamina B12 previne apariţia unor malformaţii congenitale (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Malformaţiile sistemului nervos conduc la diverse forme de handicapuri permanente sau la deces.

Un nivel scăzut de vitamina B12 a fost asociat cu spina bifida, un defect de naştere, una dintre principalele cauze ale paraliziei infantile, şi cu anencefalia, o maladie fatală caracterizată prin oprirea dezvoltării creierului şi a oaselor craniului.

Cercetătorul James Mills, de la National Institute of Health din Statele Unite, a declarat că deficitul de vitamina B12 din organism constituie un factor de risc pentru sistemul nervos central.

Vitamina B12 este vitală pentru menţinerea sănătăţii celulelor nervoase şi a celulelor roşii din sânge. Ea se găseşte în carne, produse lactate, ouă, peşte, scoici şi cereale integrale. De asemenea, pe piaţă se mai găsesc suplimente alimentare cu vitamina B12.

Malformaţiile congenitale care afectează sistemul nervos central apar în primele patru săptămâni de sarcină.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 1.200 de femei din Irlanda, cărora le-au fost prelevate probe de sânge, ce au fost analizate pentru stabilirea nivelului vitaminei B12.

Citeşte şi:

Vitamina B12 poate preveni pierderea de memorie

Tratamentele pentru fertilitate nu provoacă apariţia cancerului ovarian

Stilul de viaţă nesănătos dublează riscul de producere a accidentelor cerebrale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici