Vrei să scapi de kilogramele în plus? Află cum îţi poţi controla apetitul pentru a reuşi să slăbeşti sănătos

Pentru a scăpa de câteva kilograme nu este nevoie să apelezi la o dietă drastică, ci mai curând să fii atent la cum mănânci şi la ceea ce mănânci. Îţi oferim cinci sfaturi despre cum îţi poţi controla apetitul pentru a reuşi să slăbeşti sănătos.

8053 afișări
Imaginea articolului Vrei să scapi de kilogramele în plus? Află cum îţi poţi controla apetitul pentru a reuşi să slăbeşti sănătos

Vrei să scapi de kilogramele în plus? Află cum îţi poţi controla apetitul pentru a reuşi să slăbeşti sănătos

1. Este important ca atunci când te-ai aşezat la masă să nu mai faci şi altceva. Asta înseamnă că trebuie să închizi televizorul şi să închizi revistele. Persoanele care nu au alte activităţi în timpul mesei mănâncă mai puţin, deoarece creierul le transmite la timp mesajul care le anunţă că au ajuns la saţietate, informează hola.com.

2. De asemenea, pentru a mânca mai puţin, fără a rămâne flamând, este bine ca masa să dureze cel puţin 20 de minute. Încearcă să mănânci mai încet şi să mesteci bine mâncarea.

3. O dietă optimă nu include numai cele trei mese principale, ci şi două sau trei gustări pe zi. Aceste gustări pot include fructe şi legume, migdale, nuci, ceaiuri sau iaurt. Gustarea de seară trebuie să fie mai puţin consistentă decât cele din timpul zilei.

4. Porţiile mici şi diverse te ajută să îţi ţii apetitul sub control şi să slăbeşti. Pune-ţi în farfurie exact cât crezi că vei mânca şi alege puţin din toate - o felie de grătar de pui, câteva legume şi poate puţin orez. Încearcă să nu ceri şi o a doua porţie.

5. Hidratarea este şi ea foarte importantă. De multe ori, senzaţia de sete se confundă cu cea de foame şi de accea este bine să bei, pe parcursul unei zile, opt pahare cu apă, ceaiuri neîndulcite sau sucuri naturale de legume, făcute chiar de tine. Totodată, este important să diferenţiezi poftele de foamea propriu-zisă. Dacă îţi e doar poftă de un anume aliment, care nu e tocmai sănătos sau indicat în dieta ta, atunci poţi lua doar câteva înghiţituri, dar el nu trebuie să constituie o parte integrantă a meniului tău din ziua respectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici