Zahărul ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor

Zahărul ajută la vindecarea unor infecţii dureroase, precum şi la cicatrizarea mai rapidă a rănilor, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, preluat de ediţia online a cotidianului britanic Daily Mail.

2173 afișări
Imaginea articolului Zahărul ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor

Zahărul ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor (Imagine: Mediafax Foto)

Acest remediu tradiţional african este testat în prezent şi în spitalele din Marea Britanie, în urma unui studiu realizat de o infirmieră care a crescut în Zimbabwe.

Copil fiind, Moses Murandu a văzut cum tatăl său punea zahăr din trestie pe rănile sătenilor şi a crescut convinsă că acesta este un remediu larg răspândit.

Zahărul este un remediu tradiţional în Zimbabwe, iar atunci când Murandu s-a mutat în Marea Britanie a fost surprinsă că medicii nu îl folosesc.

Studiul pe care ea l-a realizat ulterior a durat şase luni şi a inclus 21 de pacienţi din spitalul Selly Oak din Birmingham, ale căror răni nu au răspuns tratamentelor convenţionale. Studiul a demonstrat că zahărul aplicat pe răni, ulceraţii sau leziuni rezultate în urma amputării, înainte de a aplica bandajul, poate omorî bacteriile care împiedică cicatrizarea şi provoacă dureri cronice.

Bacteriile au nevoie de apă pentru a supravieţui, dar zahărul extrage apa din rană.

Şefii spitalului din Birmingham au fost impresionaţi de aceste rezultate şi au recompensat-o pe asistenta medicală cu suma de 25.000 de lire sterline.

Miliarde de lire sterline sunt cheltuite în prezent pe medicamente, sumele acestea putând fi economisite cu ajutorul tratamentului implementat de Murandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici