Ambasadorul rus asasinat în galeria de artă din Ankara: Fotograful care şi-a păstrat calmul şi a fotografiat momentul atacului

Ambasadorului Rusiei în Turcia, Andrey Karlov, a fost împuşcat mortal chiar în faţa oamenilor invitaţi la deschiderea unei expoziţii de fotografie în Ankara.

12429 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul rus asasinat în galeria de artă din Ankara: Fotograful care şi-a păstrat calmul şi a fotografiat momentul atacului

Ambasadorul rus asasinat în galeria de artă: Fotograful care şi-a păstrat calmul şi a fotografiat momentul

Unul dintre cei aflaţi la eveniment era şi Burhan Ozbilici, fotograf, care lucrează pentru agenţia de presă Associated Press. Ozbilici era însă într-o întâmplare la deschiderea expoziţiei, la invitaţia unui prieten. 

În timpul discursului ambasadorului, fotograful AP s-a gândit să facă nişte fotografii de arhivă pentru AP. Fotografiile sale dinaintea momentului în care ambasadorul a fost împuşcat, îl arată pe atacator chiar în spatele ambasador, calm şi având o figură a unui om care asigură paza. 

Ozbilici s-a îndepărtat de ambasador în timpul discursului acestuia, dar în câteva minute focul de armă a pornit. 

"A strigat şi a îndreptat arma spre oameni, cred că le-a spus acestora să plece", a povestit Ozbilici. Am îndreptat camera către el, i-am făcut fotografie şi am continuat să fac fotografie după fotografie. Apoi am văzut oamenii cum fugeau afară panicaţi. L-am văzut imediat pe ambasador doborât la pământ, pe podea. Nu am putut verifica daca este fără suflare, mort sau doar rănit. Dar asasinul a continuat să vorbească", a spus fotograful. 

Foto: Stânga: fotograful AP, Burhan Ozbilici/ Dreapta: Asasinul ambasadorului rus 

"Apoi s-a uitat către corpul căzut pe podea şi când s-a întors le-a cerut oamenilor să dispară, să plece". Atunci, Ozbilici a decis să plece dar s-a întors să-l vadă pe asasin. 

"Apoi am ieşit din clădire şi am sunat după poliţie şi ambulante", a mai spus Ozbilici.

Foto: Ambasadorul Ambasadorului Rusiei în Turcia, Andrey Karlov

NOTĂ: Toate fotografiile aparţin Associated Press

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici