Americanii au simulat apariţia unei pandemii cu 3 luni înainte de COVID-19. Donald Trump a cerut ca raportul să fie secretizat. Ce conţinea

Americanii au simulat timp de opt luni în 2019 apariţia unei pandemii similiare cu cea cu care ne confruntăm.

10648 afișări
Imaginea articolului Americanii au simulat apariţia unei pandemii cu 3 luni înainte de COVID-19. Donald Trump a cerut ca raportul să fie secretizat. Ce conţinea

Americanii au simulat apariţia unei pandemii cu 3 luni înainte de COVID-19. Donald Trump a cerut ca raportul să fie secretizat. Ce conţinea

În ianuarie 2019, americanii au lansat operaţiunea Crimson Contagion, studiul apariţiei unei pandemii ce pune în pericol sănătatea globală. Un raport a ajuns pe biroul lui Donald Trump în luna octombrie, cu 2 luni înainte ca noul coronavirus să înceapă să facă ravagii în lume, scrie New York Times. Simularea a fost efectuată pe Washington DC şi alte 12 state americane.

Concluziile raportului nu au fost pe placul administraţiei Trump, care a cerut ca acesta să fie secretizat. În raport scria că americanii sunt extrem de nepregătiţi pentru apariţia unei pandemii, nefinanţaţi suficient şi coordonaţi prost de conducători. Două luni mai târziu, administraţia Trump era înştiinţată de pandemia COVID-19.

Printre concluziile cheie se arată că statul american este slab finanţat pentru a acţiona în caz de pandemie de gripă, coordonarea slabă între departamentele importante şi incapacitatea mondială de producţie şi distribuţie a echipamentelor medicale.

New York Times mai scrie că cei din Congres au fost înştiinţaţi de o parte din descoperirile acestui raport în decembrie 2019, inclusiv legat de incapacitatea de a obţine rapid anumite echipamente medicale.

Preşedintele Donald Trump e acuzat de New York Times că a minţit populaţia în repetate rânduri de la apariţia coronavirusului şi a luat măsuri târziu. Îniţial, Trump a declarat că nu e îngrijorat pentru că virusul va dispărea de la sine odată cu apariţia căldurii. Acum spune că e un virus care a apărut de nicăieri. În SUA sunt aproape 20.000 de persoane infectate şi 275 de morţi.



 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici