AVERTISMENTUL unui înalt prelat ortodox: Folosirea smartphone-urilor duce la venirea Antihristului

Dependenţa oamenilor de smartphone-uri şi tehnologia modernă ar putea duce la venirea Antihristului, a avertizat liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia.

6813 afișări
Imaginea articolului AVERTISMENTUL unui înalt prelat ortodox: Folosirea smartphone-urilor duce la venirea Antihristului

Folosirea smartphone-urilor duce la venirea Antihristului

Reţelele de socializare din Rusia au răspuns cu umor şi scepticism, în timp ce unii au spus că Biserica ar fi „deservind regimul”.

Patriarhul Kirill a spus, într-o declaraţie televizată pe postul naţional de ştiri din Rusia, că utilizatorii telefoanelor de ultimă generaţie ar trebui să fie atenţi atunci când navighează în mediul online deoarece acesta reprezintă „o oportunitate de a obţine controlul mondial asupra omenirii”.

„Antihristul este conducătorul reţelei de internet şi controlează omenirea”, a afirmat acesta.

„De fiecare dată când folosiţi dispozitivele, fie că vă place sau nu, fie că activaţi locaţia sau nu, oricine poate afla locul exact un vă aflaţi, interesele pe care le aveţi şi fricile de care suferiţi”, Patriarhul Kirill a spus pentru Rossiya 1.

„Dacă nu se poate încă, este mai mult ca sigur că tehnologiile viitoare vor permite accesul la folosirea acestor informaţii.”

„Vă puteţi imagina câtă putere va sta în mâinile celor care obţin informaţiile cu privire la ce se întâmplă în lume?”

„Un astfel de control prezice venirea Antihristului.”

Patriarhul Kirill a spus că Biserica nu este este împotriva „progresului tehnologic”, doar împotriva „dezvoltării unui sistem al cărui scop principal este controlul identităţii umane”.  Dar nu toţi utilizatorii reţelelor de socializare s-au lăsat convinşi.

„Biserica nu este împotriva ştiinţei şi progresului tehnologic, dar este îngrijorată de libertăţile individului. Da, cum să nu!”, a glumit un comentator pe Twitter.

Patriarhul Kirill este apropiat de preşedintele Vladimir Putin, acesta participând în evenimentele importante ale Bisericii şi mergând în pelerinaje la Muntele Athos şi alte situri Ortodoxe faimoase. Mulţi preoţi Ortodocşi ruşi sunt de acord cu agenda preşedintelui Putin.

În timp ce libertăţile internetului sunt din ce în ce mai restricţionate în Rusia – iar autorităţile încearcă să creeze un internet rusesc independent – această apropiere a dus la acuzări asupra Patriarhului Kirill. Este acuzat că oferă guvernului autoritate divină.

„Vor să interzică internetul internaţional în Rusia ca să nu vină Antihristul”, a remarcat un utilizator de pe o reţea de socializare.

Sâmbătă, Biserica Ortodoxă din Ucraina s-a desprins de Biserica Rusă după secole de conducere rusă, în urma unei decizii luate în octombrie.

Această mişcare a generat un răspuns furios în Moscova şi a adâncit ruptura din Biserica Ortodoxă din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici