Avioane militare ruse, interceptate în apropierea Marii Britanii

Marea Britanie a trimis luni două avioane de vânătoare pentru interceptarea unor aeronave militare ruse care se apropiau de spaţiul aerian britanic, anunţă Ministerul Apărării de la Londra. UPDATE 15.50: Incidentul care a implicat avioane militare britanice şi ruse s-a încheiat, anunţă Ministerul britanic al Apărării, dând asigurări că bombardierele trimise de Moscova nu au pătruns în spaţiul aerian al Marii Britanii.

3226 afișări
Imaginea articolului  Avioane militare ruse, interceptate în apropierea Marii Britanii

UPDATE: Avioane militare ruse, interceptate în apropierea Marii Britanii

Bombardierele ruse s-au apropiat până la aproximativ 60 de kilometri de spaţiul aerian britanic, a precizat Ministerul britanic al Apărării. Avioanele militare ruse s-au îndepărtat fără probleme.

--------------------------------------------------------

Două avioane de vânătoare Typhoon au fost trimise de la baza aeriană Lossiemouth, situată în Moray (Scoţia).

"Este vorba de o operaţiune aflată în derulare, astfel că nu vom furniza informaţii suplimentare până la finalizarea misiunii", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării citat de site-ul agenţiei Reuters.

Forţele Aeriene Regale au refuzat să dezvăluie despre ce avioane ruse este vorba, dar surse citate de MirrorOnline afirmă că sunt două bombardiere strategice supersonice Tupolev Tu-160.

Pentru interceptarea bombardierelor ruse au fost mobilizate şi avioane F-16 franceze şi belgiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici