BEC va anunţa miercuri rezultatele finale pentru prezidenţiale şi referendum

BEC va anunţa, miercuri, rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale şi cele pentru referendum, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, care a precizat că mai sunt de centralizat voturile din secţiile din străinătate şi la o secţie din Maramureş.

77 afișări
Imaginea articolului BEC va anunţa miercuri rezultatele finale pentru prezidenţiale şi referendum

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Muhuleţ a anunţat că Birourile Electorale Judeţene şi al Municipiului Bucureşti au informat că marţi şi miercuri după-amiază vor trimite la BEC procesele-verbale în original pentru validare.

"BEC urmează să realizeze procesele-verbale finale ale turului întâi al alegerilor prezidenţiale şi referendumului, astfel încât să le înaintăm Curţii Constituţionale pentru validarea alegerilor, pentru a începe campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale", a adăugat Muhuleţ.

El a apreciat că procesul-verbal final al turului întâi al alegerilor prezidenţiale va ajunge joi la Curtea Constituţională.

Centralizarea datelor din secţiile de votare din Maramureş la Biroul Electoral Judeţean a fost blocată din cauza unei contestaţii împotriva preşedintelui unei secţii din Leordina, acuzat de PDL de "fraudă electorală".

O singură secţie de votare din cele 470 din Maramureş mai avea de predat procesul-verbal la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor prezidenţiale şi ale referendumului în judeţ fiind însă blocată de o contestaţie.

Astfel, liderul PDL din comuna Leordina, Ilie Leordean, a sesizat la BEJ că preşedintele secţiei de votare din localitate, Viorica Cozma, ar fi comis o "fraudă electorală", pentru că are peste 200 de alegători în plus faţă de cei aflaţi pe listele electorale permanente.

BEC a dat publicităţii, marţi dimineaţă, rezultatele parţiale după centralizarea a 99,92% din secţiile de votare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici