ADVERTORIAL  Cel mai nou autobuz electric, MAN Lion’s City E, ajunge în România pentru a fi testat

  • În România, autobuzul este disponibil pentru prezentare şi testare în Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Oradea şi Timişoara.
  • Modelul a fost inclus în flotele de transport public pentru ca operatorii să testeze în traficul real eficienţa autobuzului electric.
  • Acest model de autobuz a fost deja achiziţionat de companiile de transport în comun din Luxembourg şi Anvers.
1004 afișări
Imaginea articolului Cel mai nou autobuz electric, MAN Lion’s City E, ajunge în România pentru a fi testat

Roadshowul european de prezentare a autobuzului electric MAN Lion’s City E a făcut, anul trecut, 78 de opriri în 15 ţări europene. 148 de reprezentanţi ai companiilor de transport au avut ocazia să testeze acest model. Roadshowul de prezentare continuă şi anul acesta. Pe lângă România, MAN Lion’s City E va fi prezentat în Italia, Portugalia, Lituania şi Rusia.

“Noua generaţie MAN Lion’s City este pregătită pentru orice aplicaţie. Modelele de autobuze complet electrice MAN Lion’s City îndeplinesc cerinţele actuale de sustenabilitate, fiabilitate şi eficienţă în ceea ce priveşte transportul public. Modelul MAN Lion’s City E devine din ce în ce mai popular între clienţii europeni. Viitorul fără emisii începe acum. Împreună putem realiza acest lucru.”, a declarat Heinz Kiess, Senior Manager, Head of Product Marketing Bus, MAN Truck & Bus SE.

În România, autobuzul este disponibil pentru prezentare şi testare în Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Oradea şi Timişoara, în perioada 31 martie - 09 aprilie.

Modelul disponibil pentru testare, în România, este MAN Lion’s City E de 12 metri. Vehiculul este dotat cu un pachet de baterii, compus din şase unităţi, cu o capacitate de 480 kWh, 3 uşi acţionate electric, dintre care două au control automat, precum şi faruri LED. La interior, MAN Lion’s City E are 35 de locuri în versiunea MAN City Advanced, spaţiu pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii şi cărucior copil lângă uşa a 2-a, iluminat interior cu LED, sistem de aer condiţionat, unitate de încălzire cu putere minimă de 20kW şi încălzire auxiliară. Postul de condus al şoferului în versiune Lion’s City Pro este dotat cu scaun rotativ Isri ProActive 2, îmbrăcat în piele, cu încălzire şi control al climei, centură de siguranţă în 3 puncte, precum şi cu cameră retrovizoare şi monitor de 6,5 inch. Descrierea completă o regăsiţi pe acest link: https://www.man.ro/autobuze/city-buses/lion_s-city-e/overview

La workshopul de prezentare din Bucureşti, din 31 martie, alături de Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus, au fost prezente oficialităţi din cadrul Guvernului României, precum şi oficialităţi din partea producătorului MAN Truck & Bus SE. Printre acestea s-au numărat Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Heinz Kiess, Senior Manager, Head of Product Marketing Bus la MAN Truck & Bus SE, care a transmis un mesaj video.

“Romania nu putea să nu facă parte din cadrul roadshowul european de prezentare a vehicului MAN Lion’s City E. Vehiculul este disponibil pentru testare în şase oraşe principale din România şi suntem siguri că va impresiona prin fiabilitate şi eficienţă, aşa cum s-a întamplat în toate ţările europene unde a fost deja testat.”, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

“Lansarea acestui mijloc de transport este o invitaţie la un alt stil de viaţă, o invitaţie pe care trebuie să o audă autorităţile publice locale. Ştim cu toţii că în marile aglomerări urbane amprenta transportului este extraordinar de mare. Peste 70% din poluarea aerului din Bucureşti provine de la trafic. La nivel european aproximativ 25% din poluarea aerului vine din trafic. În cazul oraşelor mari acel procent de 25% urcă până la 60-75%.”, a declarat Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Dragoş C.L. Preda, secretar de stat cu atribuţii în comunicare în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a trimis un mesaj referitor la prezentarea noului autobuz electric: „Având în vedere că Grupul MAN este prezent în România de peste 20 de ani şi, de asemenea, că flota variată a companiei se află în topul preferinţelor clienţilor din România, MAN revine prin acest atelier de prezentare a autobuzului electric MAN Lion’s City E, în cadrul turneului MAN #ElectrifyingEurope în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare din România, prin creşterea pachetului de oferte, produse şi servicii din industria de transport.”

Modelul MAN Lion’s City E a fost inclus în flotele de transport public pentru ca operatorii să testeze în traficul real eficienţa unui autobuz electric. În oraşe precum Hamburg, München sau Wolfsburg au fost derulate teste pe termen lung pentru a aduna informaţii despre autonomie, modul de încărcare, siguranţă, confort, fiabilitate, dar şi felul în care se comportă un model electric în funcţie de schimbările de la un anotimp la altul precum şi topografia unui oraş. MAN Lion’s City E a trecut cu bine toate testele şi a reuşit să impresioneze şoferii, călătorii şi operatorii de flote.

MAN Lion’s City E este un model de autobuz electric şi eficient. Acesta are amplasat motorul pe axa spate sau două motoare pe axa a doua şi a treia, în cazul versiunii articulate. Bateriile au o capacitate de 480 kWh (versiune de 12 metri) şi 640 kWh (versiunea de 18 metri). În funcţie de model şi de condiţiile de operare (trafic, condiţii meteo, etc), autonomia este cuprinsă între 200 şi 270 km, pe toată durata de viaţă a bateriei.

În octombrie 2020, a început producţia în serie a autobuzului electric MAN Lion’s City E la fabrica din Starachowice, Polonia. Primul model produs a fost Lion’s City 12E, cu o lungime de 12 metri, iar primul client este operatorul de transport public din Hamburg, Verkehrsbetriebe Hamburg Holstein (VHH).

Autobuzul articulat complet electric Lion’s City 18E, cu o capacitate de transport de până la 120 de pasageri, va intra în producţia de serie în luna aprilie 2021.

Modelul MAN Lion’s City E a fost achiziţionat deja de doi operatori europeni de transport local din Luxembourg şi Anvers.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici