Cine este criminalul de la Săpoca şi ce voia să facă înainte de a omorî, cu cruzime, cinci persoane internate în spital

Bărbatul de 38 de ani care a omorât cinci pacienţi şi a rănit alţi opt la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău îşi dorea să fie lăsat acasă. Bărbatul lucra cu ziua acolo unde era chemat şi trăia cu mama lui. Oamenii spun că nu era deloc violent, dar se mai certa cu mama lui când consuma alcool.

14603 afișări
Imaginea articolului Cine este criminalul de la Săpoca şi ce voia să facă înainte de a omorî, cu cruzime, cinci persoane internate în spital

Cine este criminalul de la Săpoca şi ce voia să facă înainte de a omorî, cu cruzime, cinci persoane internate în spital

Bărbatul de 38 de ani din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, care a atacat cu un stativ pentru perfuzii, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca, era cunoscut în comună drept un om muncitor, care nu a creat probleme.

Deşi are 38 de ani, locuia cu mama sa, nefiind căsătorit.

Mama bărbatului nu-şi explică ce s-a întâmplat, mai ales că fraţii şi prietenii l-au vizitat în ziua tragediei.

„Băiatul a fost la el, a vorbit cu el la spital, au mâncat covrigi, au râs şi peste noapte ce s-a întâmplat nu ştiu. El a mai fost internat la Săpoca... S-au întors, când au venit acasă mi-au zis foarte frumos: <mamă, e foarte bine Nicuşor, nu avem probleme>”, a declarat mama bărbatului.

Ea a spus că bărbatul suferă de epilesie şi că era „foarte agitat, foarte nervos” când avea crize, dar se afla sub tratament.

Despre băutură, mama bărbatului spune că „a mai ciugulit pe la câmp o gură de bere”.

Unul dintre prietenii care l-au şi vizitat pe bărbat la spital a declarat că, luni, acesta dorea să vină acasă.

„Sunt un prieten foarte bun cu el, de mulţi ani. Nu era violent deloc, nu avea nicio treabă cu nimeni. Nu pot să înţeleg, el oricum era sub tratament. Probabil nu a mai judecat în timpul ăla (...) Nu se aştepta nimeni la aşa ceva, chiar am lăsat numărul de telefon, pe al meu şi al fratelui lui, luni zicea că vrea să vorbească cu doctorii să-l scoată de acolo, să mă duc să-l iau... Când am fost la el judeca la fel ca un om normal. L-a întrebat pe fratele lui despre casă, ce a făcut, cum a făcut. Am stat cam o oră şi jumătate afară cu el”, a povestit prietenul său.

Şi fostul primar din Săgeata, Ilie Constantin, spune despre bărbat că nu era cunoscut ca un om violent, dar a aflat că se mai certa cu mama lui, după ce consuma alcool.

„Îl ştiu ca persoană, e de o vârstă cu mine. M-a şocat. Aici chiar am fost surprins. În comună nu ar fi fost violent. Imediat după ce am aflat am sunat şi eu vecinii şi mi-au spus că între ei, acasă, mai era câte un scandal când el consuma alcool. În rest nu a fost agresiv. Nu l-am ştiut de agresiv. Este ciudat rău. Când m-au sunat prima oară, mă gândeam la alţii pe care îi ştiu scandalagii, dar la el nu mă gândeam. Pe urmă am aflat că atunci când consuma alcool se certa cu mama lui. Nu este căsătorit, locuia cu mama şi cu fratele”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, fostul primar din Săgeata, Ilie Constantin.

Potrivit acestuia, bărbatul lucra cu ziua, unde era chemat.

„L-am văzut tot timpul la muncă. Era muncitor de felul lui, avea cai, căruţă se ducea la muncă, la lemne, mai ajuta pe unul, pe altul. Creştea animale. El lucra cu ziua. M-a şocat că nu mă gândeam la aşa ceva”, a mai declarat Constantin.

Bărbatul de 38 de ani din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, a atacat cu un stativ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Cinci dintre aceştia au murit, iar alţi nouă sunt răniţi. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliţie care se era în zonă.

Taguri:
psihiatrie,
agresor,
mort

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici