Creatorul imperiului Volkswagen, Ferdinand Piech, a murit. El a întors gigantul german din pragul falimentului în urmă cu 30 de ani

Ferdinand Piech, urmaşul familiei Porsche care a transformat gigantul Volkswagen într-un mamut care vinde în toată lumea – şi care a ieşit abrupt din business când a început scandalul Dieselgate în urmă cu patru ani – a murit. El avea 82 de ani, potrivit Bloomberg.

24347 afișări
Imaginea articolului Creatorul imperiului Volkswagen, Ferdinand Piech, a murit. El a întors gigantul german din pragul falimentului în urmă cu 30 de ani

Piech s-a stins din viaţă „rapid şi neaşteptat” duminică, potrivit declaraţiei oferite de soţie, citată de publicaţia americană.

Publicaţia germană Bild rapotează că Piech a murit după ce a luat cina cu nevasta lui într-un restaurant din Rosenheim, în sudul Germaniei şi a fost transportat de urgenţă la spital, unde s-a stins din viaţă.

„Volkswagen nu ar fi unde este fără Ferdinand Pierch. Îi datorăm mulţumiri şi recunoştinţă”, spune Bernd Osterloh, liderul puternicului sindicat al angajaţilor Volkswagen, şi membru al consilului de supraveghere.

El a fost nepotul lui Ferdinand Porsche, care a pus bazele cunoscutului model 911, iar Piech a urcat pe propriile forţe în cadrul companiei după ce şi-a demonstrat abilităţile de inginer la Porsche şi la Audi.

Ferdinand Piech a preluat conducerea Volkswagen în 1993 când compania avea pierderi majore, produse de calitate îndoielnică şi costuri ridicate.

Strategia lui a dus Volkwagen pe drumul în care în urmă cu trei ani a devenit cel mai mare producător auto din lume.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici