EXCLUSIV  Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la Aleph News şi Mediafax.ro

  • Cristian Diaconescu: Sistemul judiciar este o instituţie de castă (...) este un anume tip de sistem, ca şi cel de sănătate, cu reguli interne, cu oameni care între ei s-au condiţionat de-a lungul vremii. Este foarte complicat să fii şeful administrativ al acestei caste. Preşedintele ţării nu e şeful lor administrativ, nu-l percep ca atare, pentru că într-adevăr, mai importantă e propunerea ca numirea finală după ce a trecut şi prin CSM. Problema este la propunere.
  • Cristian Diaconescu: Cei de la USRPLUS nu se vor maturiza pentru că fac un titlu de glorie din asta, nu ştiu cum se conduce o ţară, nu au experienţa conducerii la nivel local, acolo unde ei aproape nu există, motiv pentru care îşi închipuie că mesajul public ţine loc de politică publică. AUR-ul la rândul său nu există la nivel local, iar radicalismul de expresie publică, e doar de văzut la televizor şi eventual pe Facebook.
  • Cristian Diaconescu: În acest moment, evident, orice mare putere încearcă să joace, e natural. Şi cum altfel, mai ales în state de frontieră cum suntem noi, decât încercând pe de o parte să-ţi poziţionezi nu pioni, cât parteneri, iar pe de altă parte, acolo unde vorbim de neprieteni, să maximizezi vulnerabilităţile pe care şi le creează singuri. Un preşedinte poate fi şi un asset, şi o vulnerabilitate. Măcar interesul există pentru un anumit tip de preşedinte.
96 afișări
Imaginea articolului Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la Aleph News şi Mediafax.ro

Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Sâmbătă, 11 septembrie, Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Cum era ca judecător pe vremea lui Ceauşescu? Cât de important este ministrul Justiţiei într-un Guvern? De ce trenează desfiinţarea SIIJ? Cine influenţează politica externă a României? Sunt interesate cancelariile occidentale de alegerile prezidenţiale româneşti din 2024? Care sunt cauzele actualei crize politice? Care sunt relaţiile PMP cu PNL, AUR şi USRPLUS? Există colaborări cu cele trei partide? Cine va suporta decontul retragerii SUA din Afganistan?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici