De ce este 15 aprilie una dintre cele mai negre zile din istorie

15 aprilie este considerată cea mai grea zi din istoria omenirii, din cauza evenimentelor tragice care s-au produs de-a lungul anilor la această dată.

4180 afișări
Imaginea articolului De ce este 15 aprilie una dintre cele mai negre zile din istorie

În 1865, pe 15 aprilie a fost asasinat preşedintele american Abraham Lincoln.

În aceeaşi zi, în 1912, Titanicul s-a scufundat şi, 15 ani mai târziu, fluviul Mississippi a provocat unele dintre cele mai mari inundaţii din istorie.

În 1970 a fost masacrată minoritatea vietnameză din Cambodgia. Cel puţin 800 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar cadavrele au fost aruncate în râul Mekong.

În 2010, a erupt vulcanul islandez Eyjafjallajökull, care a oprit traficul aerian în întreaga Europă.

Un alt eveniment tragic produs pe 15 aprilie a fost atentatul din Boston, din 2013. Două bombe au explodat lângă linia de sosire a Maratonului din Boston, Massachusetts. Trei persoane au murit şi alte 264 au fost rănite.

În 2014, în cel mai grav masacru din războiului civil sudanez, cel puţin 200 de civili au fost împuşcaţi după ce şi-au căutat refugiul în lăcaşe de cult şi în spitale.

Incendiul Catedralei Notre-Dame, din 2019, doar a confirmat că această zi este într-adevăr tragică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici