Declaraţie surprinzătoare a parlamentului Siriei. Recunoaşte genocidul

  • Parlamentul Siriei a recunoscut genocidul Imperiului otoman asupra armenilor
  • Masacrul a avut loc în perioada 1915-1917
  • 1,5 milioan de armeni au fost ucişi de către armata otomană
2097 afișări
Imaginea articolului Declaraţie surprinzătoare a parlamentului Siriei. Recunoaşte genocidul

sursa FOTO: Hepta

Parlamentul Siriei a recunoscut oficial, joi, ca fiind "genocid" masacrarea a circa 1,5 milioane de armeni de către Imperiul Otoman în perioada 1915-1917, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Parlamentul recunoaşte şi condamnă genocidul asupra armenilor comis de statul otoman la începutul secolului XX", a transmis joi Legislativul de la Damasc.

Decizia de recunoaştere a genocidului asupra Armeniei a fost luată în contextul tensiunilor dintre Siria şi Turcia.

Congresul SUA a adoptat în decembrie 2019 o rezoluţie prin care este recunoscut genocidul otoman împotriva poporului armean, o decizie care a atras reacţia vehementă a Turciei. Însă Administraţia Donald Trump a anunţat că menţine poziţia de a nu recunoaşte genocidul otoman împotriva poporului armean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici