Emiratele Arabe Unite susţin că avioane de luptă din Qatar au interceptat o aeronavă civilă. Statul este în continuare izolat din punct de vedere diplomatic

Oficiali din Emiratele Arabe Unite au afirmat, luni, că avioane de luptă din Qatar au interceptat o aeronavă civilă ce efectua un zbor de rutină către Bahrain, însă autorităţile de la Doha au negat această acuzaţie, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

796 afișări
Imaginea articolului Emiratele Arabe Unite susţin că avioane de luptă din Qatar au interceptat o aeronavă civilă. Statul este în continuare izolat din punct de vedere diplomatic

Emiratele Arabe Unite susţin că avioane de luptă din Qatar au interceptat o aeronavă civilă. Statul este în continuare izolat din punct de vedere diplomatic

Autoritatea de Aviaţie Civilă din Emiratele Arabe Unite a condamnat incidentul, precizând că ”vor fi luate toate măsurile legale pentru a asigura siguranţa şi securitatea traficului aerian civil”.

Saif Bin Ahmed al-Thani, directorul de comunicare al Guvernului de la Doha, a negat acuzaţiile lansate de către Emiratele Arabe Unite, afirmând că acestea sunt ”complet false”.

De asemenea, săptămâna trecută, Qatarul a înaintat o plângere către Organizaţia Naţiunilor Unite, susţinând că în luna decembrie un avion de luptă din Emirate a intrat în spaţiul aerian al Qatarului.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Bahrain au tăiat legăturile diplomatice şi comerciale cu Qatar la 5 iunie, suspendând rutele aeriene şi maritime către cel mai mare exportator de gaze naturale lichefiate din lume şi care găzduieşte cea mai mare bază militară americană din regiune. Aceste ţări susţin că regimul de la Doha destabilizează regiunea prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida şi printr-o relaţie apropiată cu Iranul. Qatar a respins aceste acuzaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici